СП: Да ли је Хрватска фаворит против Аргентине?

Скаут "коцкастих" мисли да је његова репрезентација у предности пред дуел са Леом Месијем и "гаучосима".

Фудбал 21.06.2018 | 08:45
СП: Да ли је Хрватска фаворит против Аргентине?
После неочекиваног ремија са Исландом (1:1), Аргентинци немају право на грешку против Хрватске. Неопходна им је победа и због пласмана у групи и због самопоуздања.

Јасно је да то неће бити лако, јер су Хрвати приказали одличну игру против Нигерије (2:0), а скаут "коцкастих" - Никола Јеркан - који је задужен за анализу "гаучоса" сматра, чак, да је његова репрезентација у предности против једног од фаворита за највиши пласман на Светском првенству у Русији.

Слажете ли се са њим?

"Ми смо у психолошкој предности јер имамо три бода, а Аргентина само један. Ми смо у старту у предности. Имамо играче, али и начин игре којим можемо одговорити на све комбинације", рекао је Јеркан у разговору за Хину, а преноси Бета.

Јеркан је пратио Аргентину током припрема за Мундијал, а био је присутан и на њиховој првој утакмици у Русији.

Казао је да не може да открије баш све детаље, јер мора да их сачува за селектора Златка Далића.

"Очекивао сам против Исланда да ће бити на неком вишем нивоу, али нису остварили прижељкивани резултат. Исланд је играо доста добро у дефанзиви. Оријентирали су се на обрану и то су одрадили на врхунски начин", оценио је Јеркан.

Он је додао да је селектор Аргентине, Хорхе Сампаоли, изненадио увођењем у игру Лукаса Биље, па је уз Хавијера Маскерана имао двојицу дефанзивних везних играча, док је на клупи оставио Гонсала Игуаина и Пабла Дибалу.

"Имао је два дефанзивна везна против супарника који се орјентисао на дефанзиву. Ко зна што ће смислити за Хрватску, јер он до сада није понављао истих 11 играча. Склон је и променама у формацијама", навео је скаут хрватске репрезентације.

Рекао је и да је Хрватска "далеко квалитетнија" од Исланда и да ће бити опаснија и конкретнија у завршници, али да је "питање" да ли се може "тако квалитетно бранити".

Јеркан је истакао да "Аргентина није само Лионел Меси" иако превише зависи од њега, али да не треба заборавити играче поут Игуаина, Дибале и Серхија Агуера, односно цео тим.

Утакмица између Хрватске и Аргентине игра се у четвртак од 20 часова у Нижњем Новгороду, у другом колу Групе Д.

Хрватска и Аргентина играли су у групној фази и на Светском првенству 1998, у Фрнацуској. Тада је било 1:0 за "гаучосе", али су Хрвати касније стигли до трећег места, док је Аргентина испала у четвртфиналу од Холандије, коју је Хрватска потом победила у борби за бронзу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Јоја

21.06.2018 07:58

Навијам за Хрватску и Србију, док не играју једни против других.

ОДГОВОРИТЕ