SP: Da li je Hrvatska favorit protiv Argentine?

Skaut "kockastih" misli da je njegova reprezentacija u prednosti pred duel sa Leom Mesijem i "gaučosima".

Fudbal 21.06.2018 | 08:45
SP: Da li je Hrvatska favorit protiv Argentine?
Posle neočekivanog remija sa Islandom (1:1), Argentinci nemaju pravo na grešku protiv Hrvatske. Neophodna im je pobeda i zbog plasmana u grupi i zbog samopouzdanja.

Jasno je da to neće biti lako, jer su Hrvati prikazali odličnu igru protiv Nigerije (2:0), a skaut "kockastih" - Nikola Jerkan - koji je zadužen za analizu "gaučosa" smatra, čak, da je njegova reprezentacija u prednosti protiv jednog od favorita za najviši plasman na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Slažete li se sa njim?

"Mi smo u psihološkoj prednosti jer imamo tri boda, a Argentina samo jedan. Mi smo u startu u prednosti. Imamo igrače, ali i način igre kojim možemo odgovoriti na sve kombinacije", rekao je Jerkan u razgovoru za Hinu, a prenosi Beta.

Jerkan je pratio Argentinu tokom priprema za Mundijal, a bio je prisutan i na njihovoj prvoj utakmici u Rusiji.

Kazao je da ne može da otkrije baš sve detalje, jer mora da ih sačuva za selektora Zlatka Dalića.

"Očekivao sam protiv Islanda da će biti na nekom višem nivou, ali nisu ostvarili priželjkivani rezultat. Island je igrao dosta dobro u defanzivi. Orijentirali su se na obranu i to su odradili na vrhunski način", ocenio je Jerkan.

On je dodao da je selektor Argentine, Horhe Sampaoli, iznenadio uvođenjem u igru Lukasa Bilje, pa je uz Havijera Maskerana imao dvojicu defanzivnih veznih igrača, dok je na klupi ostavio Gonsala Iguaina i Pabla Dibalu.

"Imao je dva defanzivna vezna protiv suparnika koji se orjentisao na defanzivu. Ko zna što će smisliti za Hrvatsku, jer on do sada nije ponavljao istih 11 igrača. Sklon je i promenama u formacijama", naveo je skaut hrvatske reprezentacije.

Rekao je i da je Hrvatska "daleko kvalitetnija" od Islanda i da će biti opasnija i konkretnija u završnici, ali da je "pitanje" da li se može "tako kvalitetno braniti".

Jerkan je istakao da "Argentina nije samo Lionel Mesi" iako previše zavisi od njega, ali da ne treba zaboraviti igrače pout Iguaina, Dibale i Serhija Aguera, odnosno ceo tim.

Utakmica između Hrvatske i Argentine igra se u četvrtak od 20 časova u Nižnjem Novgorodu, u drugom kolu Grupe D.

Hrvatska i Argentina igrali su u grupnoj fazi i na Svetskom prvenstvu 1998, u Frnacuskoj. Tada je bilo 1:0 za "gaučose", ali su Hrvati kasnije stigli do trećeg mesta, dok je Argentina ispala u četvrtfinalu od Holandije, koju je Hrvatska potom pobedila u borbi za bronzu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Joja

21.06.2018 07:58

Navijam za Hrvatsku i Srbiju, dok ne igraju jedni protiv drugih.

ODGOVORITE