Румун Енаке треће појачање Партизана!

Фудбалски клуб Партизан потврдио је данас да је Габријел Енаке нови играч тог клуба.  Први Румун у Партизану после 70 година! Партизан је договорио трансфер 27-годишњег Габријела Енакеа, који је претходне сезоне наступао за руски Рубин из Казања. И Горан Закарић близу потписа.  Шпански штопер близу Партизана, Сума се вратио.  Шпански фудбалер Марк Валијенте близу је доласка у Партизан, док се тренинзима црно-белих придружио Сејдуба Сума.

Фудбал 20.06.2018 | 17:15
Румун Енаке треће појачање Партизана!
Румунски фудбалер ће у Партизану носити дрес с бројем 44.

Енаке је у београдске црно-беле дошао из Рубина из Казања, а у каријери је овај 27-годишњи десни бек играо и за Стеауу, Астру Дјурдју и Миовенију.

Он ће у четвртак и званично бити представљен као нови играч Партизана.

Црно-беле су до сада у летњем прелазном року појачали Немања Николић и Рикардо Гомеш.

Српски вицешампион полако комплетира састав за наступајућу сезону, а тренер Мирослав Ђукић мора да буде задовољан што ће већину новајлија добити пред пут на припреме у Словенију (за разлику од прошле сезоне када су поједини долазили пред крај или на крају припрема).

Према сазнањима МОНДА, Партизан је договорио трансфер 27-годишњег Румуна, Габријела Енакеа, који игра на позицији десног бека, што је и једна дефицитарна позиција.

Играо је у више румунских клубова, између осталих и за Стеауу, а минуле сезоне је био у Рубину из Казања. Има и пет наступа за А тим репрезентације Румуније.

Он ће бити други румунски фудбалер у дугој историји Партизана. Међу оснивачима клуба и у првој генерацији био је Виргил (Станислав) Попеску (играо је од 1945. до 1948. године). Занимљивост за овог фудбалера, који је преминуо 1989. године, јесте да је због љубави према Србији додао словенско име - Станислав.

Он би у четвртак требало да буде представљен у Хумској.

Енаку је узео број 44, а Армину Ђерлеку је понуђена "осмица".

Још једна информација у вези са прелазним роком коју смо сазнали.

Најбољи фудбалер Премијер лиге БиХ за сезону 2017/18. Горан Закарић напустио је припреме Жељезничара и врло је близу потписа за Партизан.

Овај везни фудбалер истакао је жељу да дође само у Партизан, па је данас напустио припреме клуба у Међугорју и вратио се у Сарајево зарад завршних преговора са управом сарајевског клуба.

Према нашим сазнањима, Жељезничар је близу одлуке да прихвати услове Партизана, јер не жели незадовољног играча у својим редовима.

Шпански фудбалер Марк Валијенте, о којем је МОНДО први писао, близу је доласка у Партизан, док се тренинзима црно-белих придружио Сејдуба Сума. 

"Близу је доласка, али видећемо, не бих говорио превише док се све не заврши", рекао је тренер Мирослав Ђукић у разговору са новинарима после тренинга у Спортском центру Телеоптик. 

Екипи се придружио Сејдуба Сума, који се није појавио на почетку припрема. 

"Сума се вратио, ту је, добро ради. Он је наш играч и покушаћемо да га искористимо ако не буде отишао. Видећемо каква је ситуација", рекао је Ђукић.

Партизан је до сада довео нападаче Рикарда Гомеша и Немању Николића.

"Очекујем да нам Гомеш и Николић донесу ефикасност. То су два гол играча, разноврсна, који ће нам донети многе ствари које су нам недостајале у нападу", казао је Дјукић.

Партизан ће ускоро отићи на припреме у Словенију, а први званичну утакмицу ове сезоне играће 12. јула против Рудара на почетку квалификација за Лигу Европа.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар