Rumun Enake treće pojačanje Partizana!

Fudbalski klub Partizan potvrdio je danas da je Gabrijel Enake novi igrač tog kluba.  Prvi Rumun u Partizanu posle 70 godina! Partizan je dogovorio transfer 27-godišnjeg Gabrijela Enakea, koji je prethodne sezone nastupao za ruski Rubin iz Kazanja. I Goran Zakarić blizu potpisa.  Španski štoper blizu Partizana, Suma se vratio.  Španski fudbaler Mark Valijente blizu je dolaska u Partizan, dok se treninzima crno-belih pridružio Sejduba Suma.

Fudbal 20.06.2018 | 17:15
Rumun Enake treće pojačanje Partizana!
Rumunski fudbaler će u Partizanu nositi dres s brojem 44.

Enake je u beogradske crno-bele došao iz Rubina iz Kazanja, a u karijeri je ovaj 27-godišnji desni bek igrao i za Steauu, Astru Djurdju i Mioveniju.

On će u četvrtak i zvanično biti predstavljen kao novi igrač Partizana.

Crno-bele su do sada u letnjem prelaznom roku pojačali Nemanja Nikolić i Rikardo Gomeš.

Srpski vicešampion polako kompletira sastav za nastupajuću sezonu, a trener Miroslav Đukić mora da bude zadovoljan što će većinu novajlija dobiti pred put na pripreme u Sloveniju (za razliku od prošle sezone kada su pojedini dolazili pred kraj ili na kraju priprema).

Prema saznanjima MONDA, Partizan je dogovorio transfer 27-godišnjeg Rumuna, Gabrijela Enakea, koji igra na poziciji desnog beka, što je i jedna deficitarna pozicija.

Igrao je u više rumunskih klubova, između ostalih i za Steauu, a minule sezone je bio u Rubinu iz Kazanja. Ima i pet nastupa za A tim reprezentacije Rumunije.

On će biti drugi rumunski fudbaler u dugoj istoriji Partizana. Među osnivačima kluba i u prvoj generaciji bio je Virgil (Stanislav) Popesku (igrao je od 1945. do 1948. godine). Zanimljivost za ovog fudbalera, koji je preminuo 1989. godine, jeste da je zbog ljubavi prema Srbiji dodao slovensko ime - Stanislav.

On bi u četvrtak trebalo da bude predstavljen u Humskoj.

Enaku je uzeo broj 44, a Arminu Đerleku je ponuđena "osmica".

Još jedna informacija u vezi sa prelaznim rokom koju smo saznali.

Najbolji fudbaler Premijer lige BiH za sezonu 2017/18. Goran Zakarić napustio je pripreme Željezničara i vrlo je blizu potpisa za Partizan.

Ovaj vezni fudbaler istakao je želju da dođe samo u Partizan, pa je danas napustio pripreme kluba u Međugorju i vratio se u Sarajevo zarad završnih pregovora sa upravom sarajevskog kluba.

Prema našim saznanjima, Željezničar je blizu odluke da prihvati uslove Partizana, jer ne želi nezadovoljnog igrača u svojim redovima.

Španski fudbaler Mark Valijente, o kojem je MONDO prvi pisao, blizu je dolaska u Partizan, dok se treninzima crno-belih pridružio Sejduba Suma. 

"Blizu je dolaska, ali videćemo, ne bih govorio previše dok se sve ne završi", rekao je trener Miroslav Đukić u razgovoru sa novinarima posle treninga u Sportskom centru Teleoptik. 

Ekipi se pridružio Sejduba Suma, koji se nije pojavio na početku priprema. 

"Suma se vratio, tu je, dobro radi. On je naš igrač i pokušaćemo da ga iskoristimo ako ne bude otišao. Videćemo kakva je situacija", rekao je Đukić.

Partizan je do sada doveo napadače Rikarda Gomeša i Nemanju Nikolića.

"Očekujem da nam Gomeš i Nikolić donesu efikasnost. To su dva gol igrača, raznovrsna, koji će nam doneti mnoge stvari koje su nam nedostajale u napadu", kazao je Djukić.

Partizan će uskoro otići na pripreme u Sloveniju, a prvi zvaničnu utakmicu ove sezone igraće 12. jula protiv Rudara na početku kvalifikacija za Ligu Evropa.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar