Милан, Лацио и Аталанта ''гањају'' Грујића! И Јокан...

Грујић наредне сезоне у Серији А? Српски репрезентативац Марко Грујић могао би следеће сезоне да заигра у Серији А после интересовања Милана, Лација и Аталанте.  И Италијани желе Грујића! Три тима из Серије А наводно су заинтересовани за репрезентативца Србије, међутим, по писању британских медија он је ближи останку на Острву.  Имамо првог фаворита за потпис Марка Грујића: Укључила се три Италијана, распитује се и Јокан! Ливерпул би да пошаље српског репрезентативца на нову позајмицу.

Фудбал 23.06.2018 | 23:00
Милан, Лацио и Аталанта ''гањају'' Грујића! И Јокан...
Поред Италијана, од раније су жељу да доведе члана Ливерпула показали нови премијерлигаши Фулам и Кардиф Сити, где је Грујић завршио сезону на позајмици.

Британски медији пишу да је Кардиф тренутно најозбиљнији у трци за његов потпис, али да су се сада укључили Италијани и да за разлику од клуба из Велса, Милан и Лацио желе да откупе Грујићев уговор.

Двадесетдвогодишњи везиста тражи средину где ће моћи да настави да се развија и игра константно, а она ће и дефинитивно бити позната после Мундијала у Русији, где се Марконалази са репрезентацијом Србије.

Грујић је у Ливерпул стигао у јануару 2016. године из Црвене звезде на инсистирање менаџера Јиргена Клопа, за седам милиона евра, али није добио већу шансу да се докаже у јакој конкуренцији.

Поред Италијана, од раније су жељу да доведе члана Ливерпула показали нови енглески премијерлигаши Фулам и Кардиф, у ком је Грујић завршио прошлу сезону на позајмици из Ливерпула.

Британски медији пишу да је Кардиф тренутно најозбиљнији у трци за његов потпис, али да су се сада укључили Италијани и да за разлику од клуба из Велса, Милан и Лацио желе да откупе уговор 22-годишњег везисте.

Грујић тражи средину гдје ће моћи да настави да се развија и игра константно, а избор новог клуба биће познат послије Мундијала у Русији гдје се налази са репрезентацијом Србије.

Бивши везиста Црвене звезде је у Ливерпул стигао јануара 2016. године на инсистирање менаџера Јиргена Клопа, али није добио већу шансу да се докаже у јакој конкуренцији.

Шансе да се Марко Грујић после шест месеци проведених на стажирању у Чемпионшипу врати на Енфилд и задужи опрему Ливерпула све су мање, међутим, шансе да остане у Премијер лиги расту из дана у дан. Према информацијама енглеских медија, Кардиф је поново контактирао челнике вицепрвака Европе и затражио наставак сарадње са српским везистом. Још једном у виду позајмице.

Штавише, Ливерпул је заинтересован за договор, јер жели да Грујић, како се наводи, „поради на својим дефанзивним сегментима игре, дисциплини и доношењу одлука“ и да би због тога идеално било да остане у Премијер лиги. С обзиром да је код Јиргена Клопа велика гужва и да за три позиције у везном реду конкуришу седморица играча (Хендерсон, Вајналдум, Милнер, Окслејд Чембрлејн, Лалана, те новајлије Кеита и Фабињо), разумљива је жеља да Грујић настави са доказивањем, али да пређе на ниво више него лане. А то је елитна дивизија острвоског фудбала у коју су се Велшани вратили, између осталог захваљујући доприносу некадашњег првотимца Црвене звезде.

Пролетос је скупио 14 мечева, а тренер Нил Ворнок, који га је ангажовао у зимском прелазном року, заговорник је идеје да Марко Грујић поново обуче дрес Кардифа и тренутно је први фаворит за његов потпис.

Не и једини. Енглези наводе да су челници Лација, Милана и Аталанте, такође, контактирали Ливерпул, с тим да нико од Италијана не би Грујића на позајмицу, већ жели трансфер. Ливерпул пак није вољан да се одрекне Србина, сматрајући да би после још једне сезоне у којој би скупио утакмице и искуства могао да конкурише за први тим. Ионако је доведен као залог за будућност, а уговор му важи до 2020. године.

Ситуацију око статуса Марка Грујића пажљиво прати и Славиша Јокановић. Српски тренер је јуче изјавио да су му у пројекцији појачања потребни штопер, централни везни и нападач, али Енглези уверавају да ће кренути по Ливерпуловог везисту само уколико Фулам прода капитена Тома Кернија.

У сваком случају, Грујић је тражена роба и по окончању Мундијала у Русији ће изабрати средину где би могао додатно да се развија.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар