Milan, Lacio i Atalanta ''ganjaju'' Grujića! I Jokan...

Grujić naredne sezone u Seriji A? Srpski reprezentativac Marko Grujić mogao bi sledeće sezone da zaigra u Seriji A posle interesovanja Milana, Lacija i Atalante.  I Italijani žele Grujića! Tri tima iz Serije A navodno su zainteresovani za reprezentativca Srbije, međutim, po pisanju britanskih medija on je bliži ostanku na Ostrvu.  Imamo prvog favorita za potpis Marka Grujića: Uključila se tri Italijana, raspituje se i Jokan! Liverpul bi da pošalje srpskog reprezentativca na novu pozajmicu.

Fudbal 23.06.2018 | 23:00
Milan, Lacio i Atalanta ''ganjaju'' Grujića! I Jokan...
Pored Italijana, od ranije su želju da dovede člana Liverpula pokazali novi premijerligaši Fulam i Kardif Siti, gde je Grujić završio sezonu na pozajmici.

Britanski mediji pišu da je Kardif trenutno najozbiljniji u trci za njegov potpis, ali da su se sada uključili Italijani i da za razliku od kluba iz Velsa, Milan i Lacio žele da otkupe Grujićev ugovor.

Dvadesetdvogodišnji vezista traži sredinu gde će moći da nastavi da se razvija i igra konstantno, a ona će i definitivno biti poznata posle Mundijala u Rusiji, gde se Markonalazi sa reprezentacijom Srbije.

Grujić je u Liverpul stigao u januaru 2016. godine iz Crvene zvezde na insistiranje menadžera Jirgena Klopa, za sedam miliona evra, ali nije dobio veću šansu da se dokaže u jakoj konkurenciji.

Pored Italijana, od ranije su želju da dovede člana Liverpula pokazali novi engleski premijerligaši Fulam i Kardif, u kom je Grujić završio prošlu sezonu na pozajmici iz Liverpula.

Britanski mediji pišu da je Kardif trenutno najozbiljniji u trci za njegov potpis, ali da su se sada uključili Italijani i da za razliku od kluba iz Velsa, Milan i Lacio žele da otkupe ugovor 22-godišnjeg veziste.

Grujić traži sredinu gdje će moći da nastavi da se razvija i igra konstantno, a izbor novog kluba biće poznat poslije Mundijala u Rusiji gdje se nalazi sa reprezentacijom Srbije.

Bivši vezista Crvene zvezde je u Liverpul stigao januara 2016. godine na insistiranje menadžera Jirgena Klopa, ali nije dobio veću šansu da se dokaže u jakoj konkurenciji.

Šanse da se Marko Grujić posle šest meseci provedenih na stažiranju u Čempionšipu vrati na Enfild i zaduži opremu Liverpula sve su manje, međutim, šanse da ostane u Premijer ligi rastu iz dana u dan. Prema informacijama engleskih medija, Kardif je ponovo kontaktirao čelnike viceprvaka Evrope i zatražio nastavak saradnje sa srpskim vezistom. Još jednom u vidu pozajmice.

Štaviše, Liverpul je zainteresovan za dogovor, jer želi da Grujić, kako se navodi, „poradi na svojim defanzivnim segmentima igre, disciplini i donošenju odluka“ i da bi zbog toga idealno bilo da ostane u Premijer ligi. S obzirom da je kod Jirgena Klopa velika gužva i da za tri pozicije u veznom redu konkurišu sedmorica igrača (Henderson, Vajnaldum, Milner, Okslejd Čembrlejn, Lalana, te novajlije Keita i Fabinjo), razumljiva je želja da Grujić nastavi sa dokazivanjem, ali da pređe na nivo više nego lane. A to je elitna divizija ostrvoskog fudbala u koju su se Velšani vratili, između ostalog zahvaljujući doprinosu nekadašnjeg prvotimca Crvene zvezde.

Proletos je skupio 14 mečeva, a trener Nil Vornok, koji ga je angažovao u zimskom prelaznom roku, zagovornik je ideje da Marko Grujić ponovo obuče dres Kardifa i trenutno je prvi favorit za njegov potpis.

Ne i jedini. Englezi navode da su čelnici Lacija, Milana i Atalante, takođe, kontaktirali Liverpul, s tim da niko od Italijana ne bi Grujića na pozajmicu, već želi transfer. Liverpul pak nije voljan da se odrekne Srbina, smatrajući da bi posle još jedne sezone u kojoj bi skupio utakmice i iskustva mogao da konkuriše za prvi tim. Ionako je doveden kao zalog za budućnost, a ugovor mu važi do 2020. godine.

Situaciju oko statusa Marka Grujića pažljivo prati i Slaviša Jokanović. Srpski trener je juče izjavio da su mu u projekciji pojačanja potrebni štoper, centralni vezni i napadač, ali Englezi uveravaju da će krenuti po Liverpulovog vezistu samo ukoliko Fulam proda kapitena Toma Kernija.

U svakom slučaju, Grujić je tražena roba i po okončanju Mundijala u Rusiji će izabrati sredinu gde bi mogao dodatno da se razvija.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar