Тошић: Нећемо насјести, Београд се неће поновити!

Душко Тошић, штопер репрезентације Србије, веома добро је одрадио посао против Костарике у првој утакмици на Светском првенству, али је свестан да га у петак против Швајцарске чека много тежи посао.

Фудбал 20.06.2018 | 18:45
Тошић: Нећемо насјести, Београд се неће поновити!
"Швајцарска екипа је дуго на окупу, стрпљиво чекају своју шансу и веома су дисциплиновани. Мораћемо да обратимо пажњу на Зубера, Сеферовића и Шаћирија. Али, да не причамо много о њима, сигурно ни они не причају о нама. Важно је да им се ми супротставимо као у првом мечу. Да свих 11 играча учествује и у одбрани нашег гола. Сигурно ће нам бити теже него против Костарике, али учинићемо све да победимо. Свесни смо шта нам доноси победа. Уживали смо у тријумфу над Костариком један дан и више нема еуфорије“, рекао је Тошић.

Наизбежна тема су учестале провокације на тему Косова и Метохије, које стижу из редова Швајцараца.

"Ми гледамо себе, неће се десити утакмица из Београда када смо били много наивни (меч са Албанијом, п.а.), нећемо дозволити ниједну провокацију. Шта они раде то је њихов проблем“.

После победе у првом мечу Тошић је био на вези са тренером Драганом Стојковићем.

"Чуо сам се с Пиксијем, можемо много да научимо од бивших играча, Михајловића, Станковића, Стојковића, Милошевића, који су ту да дају неки савет. Али, видим да је цео народ уз нас, гледао сам на Јутјубу славље после Костарике. То нам даје додатну снагу, када ћемо да победимо ако не у петак“.

Иако није много играо са Николом Миленковићем, српски пар штопера деловао је као да се прилично добро разуме. Али на правом испиту биће када противник баш навали ка голу.

"Најбоље за одбрану је када не прими ниједан гол. Не знам се дуго с Миленковићем, али добро смо функционисали. Изаненадила ме је игра, заправо дисциплина у игри. Сви смо били као један, од Митровића до Стојковића. Биће другачија утакмица против Швајцарске, Костарика је играла повученије, па ћемо видети како функционишемо и у другим околностима“.

На питање да ли већ размишљају о осмини финала јер су одмах после меча с Костариком остали у свлачионици и гледали меч Мексико – Немачка, Тошић је одговорио.

"Ивановић је ишао на допинг контролу. Ми смо један тим и чекали смо Банета, нисмо хтели да изађемо без њега. То је разлог што сте нас чекали два сата“, рекао је Тошић.

Фудбалери Србије гледали су утакмицу Русија – Египат и навијали за домаћина Мундијала.

"Ми смо сви уз Русију, овде смо како код куће. После подршке у Самари знамо да су и они уз нас. Гледали смо меч са Египтом. Надам се да ће нам помоћи и у петак, па да заједно славимо“.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар