Tošić: Nećemo nasjesti, Beograd se neće ponoviti!

Duško Tošić, štoper reprezentacije Srbije, veoma dobro je odradio posao protiv Kostarike u prvoj utakmici na Svetskom prvenstvu, ali je svestan da ga u petak protiv Švajcarske čeka mnogo teži posao.

Fudbal 20.06.2018 | 18:45
Tošić: Nećemo nasjesti, Beograd se neće ponoviti!
"Švajcarska ekipa je dugo na okupu, strpljivo čekaju svoju šansu i veoma su disciplinovani. Moraćemo da obratimo pažnju na Zubera, Seferovića i Šaćirija. Ali, da ne pričamo mnogo o njima, sigurno ni oni ne pričaju o nama. Važno je da im se mi suprotstavimo kao u prvom meču. Da svih 11 igrača učestvuje i u odbrani našeg gola. Sigurno će nam biti teže nego protiv Kostarike, ali učinićemo sve da pobedimo. Svesni smo šta nam donosi pobeda. Uživali smo u trijumfu nad Kostarikom jedan dan i više nema euforije“, rekao je Tošić.

Naizbežna tema su učestale provokacije na temu Kosova i Metohije, koje stižu iz redova Švajcaraca.

"Mi gledamo sebe, neće se desiti utakmica iz Beograda kada smo bili mnogo naivni (meč sa Albanijom, p.a.), nećemo dozvoliti nijednu provokaciju. Šta oni rade to je njihov problem“.

Posle pobede u prvom meču Tošić je bio na vezi sa trenerom Draganom Stojkovićem.

"Čuo sam se s Piksijem, možemo mnogo da naučimo od bivših igrača, Mihajlovića, Stankovića, Stojkovića, Miloševića, koji su tu da daju neki savet. Ali, vidim da je ceo narod uz nas, gledao sam na Jutjubu slavlje posle Kostarike. To nam daje dodatnu snagu, kada ćemo da pobedimo ako ne u petak“.

Iako nije mnogo igrao sa Nikolom Milenkovićem, srpski par štopera delovao je kao da se prilično dobro razume. Ali na pravom ispitu biće kada protivnik baš navali ka golu.

"Najbolje za odbranu je kada ne primi nijedan gol. Ne znam se dugo s Milenkovićem, ali dobro smo funkcionisali. Izanenadila me je igra, zapravo disciplina u igri. Svi smo bili kao jedan, od Mitrovića do Stojkovića. Biće drugačija utakmica protiv Švajcarske, Kostarika je igrala povučenije, pa ćemo videti kako funkcionišemo i u drugim okolnostima“.

Na pitanje da li već razmišljaju o osmini finala jer su odmah posle meča s Kostarikom ostali u svlačionici i gledali meč Meksiko – Nemačka, Tošić je odgovorio.

"Ivanović je išao na doping kontrolu. Mi smo jedan tim i čekali smo Baneta, nismo hteli da izađemo bez njega. To je razlog što ste nas čekali dva sata“, rekao je Tošić.

Fudbaleri Srbije gledali su utakmicu Rusija – Egipat i navijali za domaćina Mundijala.

"Mi smo svi uz Rusiju, ovde smo kako kod kuće. Posle podrške u Samari znamo da su i oni uz nas. Gledali smo meč sa Egiptom. Nadam se da će nam pomoći i u petak, pa da zajedno slavimo“.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar