ЛЕ: Партизан у Пљевљима, а послије у Казахстан!

Северни Ирци у Суботици, Нишлије чекају. . .  Београдски Партизан играће у првом колу квалификација за Лигу Европе са Рударом из Пљеваља, а Спартак из Суботице са Колерајном из Северне Ирске.  Партизан иде у Црну Гору! Партизан сазнао име првог противника у квалификацијама за Лигу Европе. Спартак иде у Северну Ирску, Раднички чека или у Андору или на Малту.  

Фудбал 20.06.2018 | 15:15
ЛЕ: Партизан у Пљевљима, а послије у Казахстан!
Трећи представник Србије у најмасовнијем такмичењу УЕФА, нишки Раднички чека победника дуела између андорске Санта Хулије и малтешког Зира.

Црно-бели ће тако и другу сезону узастопно путовати у Црну Гору, пошто су прошле године у борби за Лигу шампиона успели да елиминишу подгоричку Будућност, док се реванш игра у Београду.

Рудар је прошлу сезону завршио на шестом месту у шампионату Црне Горе, а у Европи се нашао јер тамошњи Фудбалски савез није дао лиценце Грбљу и Зети.

Истовремено, и остала два представника наше земље морају да буду задовољна, с тим да је, барем на папиру, 'Реал са Нишаве', који се после три и по деценије враћа на европску сцену, боље прошао јер на Чаир стиже или екипа из Андоре или са Малте, пре свега јер је Колерајн сезону завршио као другопласирани, са само два бода мање од првака Крусејдерса

И 'Голубови' и 'Мераклије' биће домаћини у првим сусретима.

Утакмице прве рунде квалификација заказане су за 12, односно 19. јул.

Нови поход Партизана ка групној фази Лиге Европе почиње на северу Црне Горе, из Пљеваља, против Рудара!

Прве утакмице су 12. јула, а реванши 19. јула. У првој утакмици Партизан је гост.

Занимљиво, Партизан је и прошле сезоне почео европске квалификације против црногорског клуба - тада је то била подгоричка Будућност.

Ако прође 1. коло, Партизан чека исход најпре исход утакмице прелиминарне рунде Цефн Друидс (Велс) - Тракаи (Литванија), а онда ће победник тог двомеча играти против казахстанског Иртиша.

"Неће нам бити лако, знамо на да овом простору нема лоших екипа. Добро ћемо се упознати, сличан је менталитет. Немам тренутнодовољно информација да би могао нешто прецизније да вам кажем о противнику. Тек ћемо скаутирати Рудар и сазнати више о њему. То су противници које желите да избегнете, који због ривалитета увек желе више да покажу против вас. У сваком случају, очекује нас тежак меч, али ми смо сигурно фаворит и пробаћемо да урадимо што треба", рекао је тренер Партизана Мирослав Ђукић после жреба.

Врло је могуће, међутим, да утакмица неће бити играна у Пљевљима јер стадион (две трибине, капацитет 5.000 места), не испуњава услове за европске мечеве. Помиње се могућност да Рудар буде домаћин на градском стадиону у Никшићу. На сајту Партизана пише да ће прва утакмица 12. јула бити одиграна у Никшићу.

Један од најпознатијих бивших фудбалера Партизана који је родом из Пљеваља је Дамир Чакар(има 44 године). Одиграо је укупно 302 утакмице за Партизан (142 првенствене) и постигао148 голова.

Нема сумње да ће Партизан и у граду на северу Црне Горе, готово одмах уз границу са Србијом, имати велику подршку својих навијача. Партизан има велики број навијача у Црној Гори, поготово у Никшићу, који је удаљен од Пљеваља 70-ак километара.

Жреб за друго коло: Партизану опет лагано - Иртиш! Црно-бели ће, ако елиминишу Рудар, на мегдан представнику Казахстана.

За почетак у Црну Гору, а уколико буде успешан и елиминише Рудар из Пљеваља, Партизан ће, вероватно, у Казахстан. Намерно пишемо вероватно, јер је жребом за друго коло квалификација за Лигу Европе одлучено је да се освајач Купа Србије у наредној рунди буде Иртиш, под условом да тим из Павлодара буде успешан у уводној фази и елиминише састав из претквалификација.

Иртиш је овдашњој јавности познат по томе што је минулог лета, такође, у другом колу квалификација за Лигу Европе, био ривал Црвеној звезди, која није имала већих проблема да га елиминише. Било је 1:1 у гостима, а 2:0 на Маракани. Ако је судити на основу тих искустава, Партизан би требало да има лаган задатак и да се загреје за наредну, далеко озбиљнију, фази такмичења.

Иртиш у саставу има једног Србина, штопера Милоша Стаменковића, два Румуна, те по једног Португалца, Шпанца, Белоруса и Нигеријца. Претходну сезону у Премијер лиги Казахстана окончао је на четвртом месту, а у Купу је елиминисан у четвртфиналу.

Први меч друге рунде на програму је 26. јула у Београду, а реванш 2. августа у Павлодару.

Подсетимо, за пласман у групну фазу Лиге Европе потребно је проћи четири елиминациона кола.

Противнике су сазнали и нишки Раднички и суботички Спартак.

Раднички чека победника дуела Санта Хулија (Андора) - Гзира (Малта), док се Спартак из Суботице састаје са Колерајном из Северне Ирске.

Уочи извлачења куглица са именима, Ђукић је рекао да ће Партизан пробати да понови прошлогодишњки успех.

"Улазимо са великом жељом и амбицијом да поново пробамо да уђемо у групну фазу Лиге Европе. То је прелепа шанса да промовишете клуб и играче у овој лиги и сигурно добра финансијска ињекција за клуб".

Оно што је битно јесте да је УЕФА повећала наградни фонд па се сад за улазак у групну фазу зарађује исто новца колико и за шеснаестину финала.

Раднички и Спартак на великане у другом колу! Тежак жреб са Нишлије и Суботичане.

О РУДАРУ

Рудар из Пљеваља је клуб који је прошлу сезону завршио на четвртом месту Прве лиге Црне Горе, са 48 бодова, готово 30 мање од шампиона, никшићке Сутјеске (тачније Рудар је био пети али Младост из Подгорице није добила лиценцу за играње у Европи). Рудар је два пута био црногорски шампион (сезоне: 2009/10. и 2014/15.) и четири пута је био освајач црногорског купа.

Рудар игра на стадиону "Под Голубињом", који је недавно реновиран, али има само две трибине. Капацитет је 5.000 места.

Од старта припрема за нову сезону, Рудар је довео тројицу нових играча, међу којима су и млади репрезентативац Црне Горе Андрија Глушчевић (игра шпица), као и 20-годишњег Перишу Перишића, досадашњег десног бека Зете из Голубоваца.

Грозница ишчекивања жреба за почетак борби у Лиги Европе се осећала у "Земунелу".

Новинарске екипе су у Спортском центру Партизана и забележиле су данашњи тренинг посвећен стицању снаге и кондиције.

Кондициони тренер Миша Филиповић није штедео играче, а само су голмани били ослобођени јаких вежби. Они су на другом крају терена радили са Ђорђем Пантићем.

Циљ је да екипа спремна иде у Словенију, како би се тамо највећа пажња посветила уигравању тима и испробавању разних техничко-тактичких замисли стручног штаба.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар