LE: Partizan u Pljevljima, a poslije u Kazahstan!

Severni Irci u Subotici, Nišlije čekaju. . .  Beogradski Partizan igraće u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope sa Rudarom iz Pljevalja, a Spartak iz Subotice sa Kolerajnom iz Severne Irske.  Partizan ide u Crnu Goru! Partizan saznao ime prvog protivnika u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Spartak ide u Severnu Irsku, Radnički čeka ili u Andoru ili na Maltu.  

Fudbal 20.06.2018 | 15:15
LE: Partizan u Pljevljima, a poslije u Kazahstan!
Treći predstavnik Srbije u najmasovnijem takmičenju UEFA, niški Radnički čeka pobednika duela između andorske Santa Hulije i malteškog Zira.

Crno-beli će tako i drugu sezonu uzastopno putovati u Crnu Goru, pošto su prošle godine u borbi za Ligu šampiona uspeli da eliminišu podgoričku Budućnost, dok se revanš igra u Beogradu.

Rudar je prošlu sezonu završio na šestom mestu u šampionatu Crne Gore, a u Evropi se našao jer tamošnji Fudbalski savez nije dao licence Grblju i Zeti.

Istovremeno, i ostala dva predstavnika naše zemlje moraju da budu zadovoljna, s tim da je, barem na papiru, 'Real sa Nišave', koji se posle tri i po decenije vraća na evropsku scenu, bolje prošao jer na Čair stiže ili ekipa iz Andore ili sa Malte, pre svega jer je Kolerajn sezonu završio kao drugoplasirani, sa samo dva boda manje od prvaka Krusejdersa

I 'Golubovi' i 'Meraklije' biće domaćini u prvim susretima.

Utakmice prve runde kvalifikacija zakazane su za 12, odnosno 19. jul.

Novi pohod Partizana ka grupnoj fazi Lige Evrope počinje na severu Crne Gore, iz Pljevalja, protiv Rudara!

Prve utakmice su 12. jula, a revanši 19. jula. U prvoj utakmici Partizan je gost.

Zanimljivo, Partizan je i prošle sezone počeo evropske kvalifikacije protiv crnogorskog kluba - tada je to bila podgorička Budućnost.

Ako prođe 1. kolo, Partizan čeka ishod najpre ishod utakmice preliminarne runde Cefn Druids (Vels) - Trakai (Litvanija), a onda će pobednik tog dvomeča igrati protiv kazahstanskog Irtiša.

"Neće nam biti lako, znamo na da ovom prostoru nema loših ekipa. Dobro ćemo se upoznati, sličan je mentalitet. Nemam trenutnodovoljno informacija da bi mogao nešto preciznije da vam kažem o protivniku. Tek ćemo skautirati Rudar i saznati više o njemu. To su protivnici koje želite da izbegnete, koji zbog rivaliteta uvek žele više da pokažu protiv vas. U svakom slučaju, očekuje nas težak meč, ali mi smo sigurno favorit i probaćemo da uradimo što treba", rekao je trener Partizana Miroslav Đukić posle žreba.

Vrlo je moguće, međutim, da utakmica neće biti igrana u Pljevljima jer stadion (dve tribine, kapacitet 5.000 mesta), ne ispunjava uslove za evropske mečeve. Pominje se mogućnost da Rudar bude domaćin na gradskom stadionu u Nikšiću. Na sajtu Partizana piše da će prva utakmica 12. jula biti odigrana u Nikšiću.

Jedan od najpoznatijih bivših fudbalera Partizana koji je rodom iz Pljevalja je Damir Čakar(ima 44 godine). Odigrao je ukupno 302 utakmice za Partizan (142 prvenstvene) i postigao148 golova.

Nema sumnje da će Partizan i u gradu na severu Crne Gore, gotovo odmah uz granicu sa Srbijom, imati veliku podršku svojih navijača. Partizan ima veliki broj navijača u Crnoj Gori, pogotovo u Nikšiću, koji je udaljen od Pljevalja 70-ak kilometara.

Žreb za drugo kolo: Partizanu opet lagano - Irtiš! Crno-beli će, ako eliminišu Rudar, na megdan predstavniku Kazahstana.

Za početak u Crnu Goru, a ukoliko bude uspešan i eliminiše Rudar iz Pljevalja, Partizan će, verovatno, u Kazahstan. Namerno pišemo verovatno, jer je žrebom za drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope odlučeno je da se osvajač Kupa Srbije u narednoj rundi bude Irtiš, pod uslovom da tim iz Pavlodara bude uspešan u uvodnoj fazi i eliminiše sastav iz pretkvalifikacija.

Irtiš je ovdašnjoj javnosti poznat po tome što je minulog leta, takođe, u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, bio rival Crvenoj zvezdi, koja nije imala većih problema da ga eliminiše. Bilo je 1:1 u gostima, a 2:0 na Marakani. Ako je suditi na osnovu tih iskustava, Partizan bi trebalo da ima lagan zadatak i da se zagreje za narednu, daleko ozbiljniju, fazi takmičenja.

Irtiš u sastavu ima jednog Srbina, štopera Miloša Stamenkovića, dva Rumuna, te po jednog Portugalca, Španca, Belorusa i Nigerijca. Prethodnu sezonu u Premijer ligi Kazahstana okončao je na četvrtom mestu, a u Kupu je eliminisan u četvrtfinalu.

Prvi meč druge runde na programu je 26. jula u Beogradu, a revanš 2. avgusta u Pavlodaru.

Podsetimo, za plasman u grupnu fazu Lige Evrope potrebno je proći četiri eliminaciona kola.

Protivnike su saznali i niški Radnički i subotički Spartak.

Radnički čeka pobednika duela Santa Hulija (Andora) - Gzira (Malta), dok se Spartak iz Subotice sastaje sa Kolerajnom iz Severne Irske.

Uoči izvlačenja kuglica sa imenima, Đukić je rekao da će Partizan probati da ponovi prošlogodišnjki uspeh.

"Ulazimo sa velikom željom i ambicijom da ponovo probamo da uđemo u grupnu fazu Lige Evrope. To je prelepa šansa da promovišete klub i igrače u ovoj ligi i sigurno dobra finansijska injekcija za klub".

Ono što je bitno jeste da je UEFA povećala nagradni fond pa se sad za ulazak u grupnu fazu zarađuje isto novca koliko i za šesnaestinu finala.

Radnički i Spartak na velikane u drugom kolu! Težak žreb sa Nišlije i Subotičane.

O RUDARU

Rudar iz Pljevalja je klub koji je prošlu sezonu završio na četvrtom mestu Prve lige Crne Gore, sa 48 bodova, gotovo 30 manje od šampiona, nikšićke Sutjeske (tačnije Rudar je bio peti ali Mladost iz Podgorice nije dobila licencu za igranje u Evropi). Rudar je dva puta bio crnogorski šampion (sezone: 2009/10. i 2014/15.) i četiri puta je bio osvajač crnogorskog kupa.

Rudar igra na stadionu "Pod Golubinjom", koji je nedavno renoviran, ali ima samo dve tribine. Kapacitet je 5.000 mesta.

Od starta priprema za novu sezonu, Rudar je doveo trojicu novih igrača, među kojima su i mladi reprezentativac Crne Gore Andrija Gluščević (igra špica), kao i 20-godišnjeg Perišu Perišića, dosadašnjeg desnog beka Zete iz Golubovaca.

Groznica iščekivanja žreba za početak borbi u Ligi Evrope se osećala u "Zemunelu".

Novinarske ekipe su u Sportskom centru Partizana i zabeležile su današnji trening posvećen sticanju snage i kondicije.

Kondicioni trener Miša Filipović nije štedeo igrače, a samo su golmani bili oslobođeni jakih vežbi. Oni su na drugom kraju terena radili sa Đorđem Pantićem.

Cilj je da ekipa spremna ide u Sloveniju, kako bi se tamo najveća pažnja posvetila uigravanju tima i isprobavanju raznih tehničko-taktičkih zamisli stručnog štaba.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar