Земље које туристима постају све занимљивије

Потребна вам је инспирација за предстојеће лето? Египат и Тунис су се увелико вратили на туристичку мапу, а на њој слободно додајте Шри Ланку, Кубу и Етиопију као дестинације које имају све више туриста.

Путовања 20.06.2018 | 10:09
Земље које туристима постају све занимљивије
1. Каиро, Египат 

Египат је за собом оставио неколико тешких година након терористичких напада од 2011. године. Упркос недаћама, многе туристичке дестинације су остале и даље популарне, а Каиро се сматра сигурним за боравак. Срећом, 2017. година је била прва година у којој је Египат био задовољан бројем туриста, а очигледно је да ниједан терористички напад не може да баци сенку на јединствену културу и невероватну античку историју ове земље.

 2. Хавана, Куба 

Хладни рат је потпуно скинуо Кубу са туристичке мапе, а последњих неколико година како све више туриста долази у земљу у Карибима постаје јасно да су Кубанци топли и великодушни људи који су од социјализма направили праву уметност на сваком ћошку града. Њихова љубав према Фиделу Кастру и Че Гевари може се осетити на сваком билборду, згради и тргу у кХавани. Свако ко је обишао Кубу пожелео је да се опет врати.

 3. Тунис 

Доживео је судбину Египта након терористичког напада на плажи 2015. године. Од тада је туризам ове земље био обавијен у црно, а смрт 38 људи дуго се памтила. Хотел у којем се масакр догодио поново се отворио 2017. године, што је био знак да се земља поново баци у промоцију свог туризма. Већ 2017. године бележи се за 23 одсто већи број туриста него претходне године, а ни овога пута богата култура Туниса није засенила насиље.

 4. Унаватуна, Шри Ланка 

Након 30 година цивилног рата и катастрофалног цунамија 2004. године бисер Индијског океана доживљава своју ренесансу. Богато културно наслеђе и мноштво зеленила све више привлаче туристе из целог света, а Унаватуна је због занимљивих прашума и рајских плажа постала веома популарно место за одмор.

5. Санети Плато, Етиопија 

Етиопија је некада била синоним за сушу и глад, али у последње три деценије ствари су се промениле у позитивном смислу. На огромном пејзажу Етиопије доминирају планине, клисуре и шуме које чине велику долину Рифта. Иако су многи чули за планине Семјен, сада можете бити међу првима који ће искусити најбоље од етиопских невероватних лепота у Санети Платоу, који припада Националном парку Бале.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар