"Меси и Марадона се могу поредити само по висини!"

"Фудбал се мења на сваких десет година", поручује први човек хрватског фудбала Давор Шукер.

Фудбал 20.06.2018 | 11:45
"Меси и Марадона се могу поредити само по висини!"
Давор Шукер има разлога за задовољство.

Репрезентација Хрватске успешно је стартовала на Светском првенству у Русији пошто је у првом колу савладала Нигерију (2:0), а на руку им је ишао и резултат другог меча у групи пошто су Аргентинци и Исланђани ремизирали (1:1).

"Ватрени" већ за два дана у Нижњем Новгороду могу да овере пласман у другу фазу ако победе "гаучосе", а занимљиво је да никада на Мундијалима нису изгубили други меч.

"Нисам од оних који ће најављивати победу, већ сам се једном зезнуо", рекао је први човек хрватског фудбала Давор Шукер у изјави за портал "24 сата" и позвао навијаче да не буду превише еуфорични након доброг старта.

Главна тема разговора наравно био је Лео Меси који је био трагичар своје репрезентације против Исланда пошто је промашио пенал за победу.

"Меси је чудо, може у свакој утакмици постићи три гола, али и он је само човек, може погрешити, као против Исланда. Опасност за нас сад је још већа јер су Аргентинци рањени, сад им најмање игра нерешено него само победа. Биће то шаховска партија, намериће се јунак на јунака, а ми верујемо у нашу игру. Ако буде као против Нигерије, не бојим се", навео је Шукер и додао да је Аргентина ипак апсолутни фаворит.

Питање које озбиљно прети да надмаши "шта је старије: кока или јаје" јесте да ли је бољи фудбалер Лео Меси или његов сународник Дијего Марадона, фудбалер с којим је управо Шукер играо деведесетих у Севиљи, када је "Армандо" већ био ветеран.

"Ко је бољи? Ха, њих двојицу могу упоредити једино по висини. Фудбал се мења сваких десет година, у Дијегово време лопте су биле другачије, терени нису били овако пошишани. Гледајте, Дијего је освојио Светско првенство, Месси није. Волим их обојицу, али Диего ми је дражи јер сам играо с њим", рекао је Шукер.

Легендарни нападач је додао и да му је и у дилеми Кристиано Роналдо - Лео Меси ближи Португалац пошто игра за "његов" Реал Мадрид.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар