Челси пресјекао тренерски чвор...

Контеа терају са 11. 000. 000 евра, Сарија купују за 4. 500. 000! Стиже и Зола!

Фудбал 21.06.2018 | 22:00
Челси пресјекао тренерски чвор...
Челси је једини велики клуб у Европи у којем тренер за следећу сезону није званично потврђен. Али и то ће бити урађено ускоро...

Плавци су пресекели и једног Италијана ће заменити другим. Антонију Контеу ће исплатити одштету од 11.000.000 евра на име превременог раскида уговора. На његово место стиже земљак Маурицио Сари за којег ће Наполију платити обештећење од 4.500.000 евра.

Иначе, Сари је већ раније са Челсијем договорио услове око уговора који ће трајати до лета 2020. године. Са њим на Стамфорд Бриџ стиже и клупска легенда Ђанфранко Зола. Он ће бити Саријева десна рука и први помоћник. Зола је крајем прошлог века био идол Челсијевих навијача и биће од велике помоћи земљаку који нема искуства са енглеским фудбалом.

Иако је Наполи недавно отпустио Сарија, и даље је могао да блокира његов следећи посао клаузулом од 8.000.000 евра. Ипак, Наполитанци су пристали да смање захтеве, а Сари да не тражи преостали део новца који му је био гарантован због отказа.

Ускоро се очекује и званична потврда Саријевог доласка на Стамфорд Бриџ, а онда и почетак прелазног рока. Наполи је инсистирао да Сари одустане од довођења њихових играча и да се обавеже џентлменском клаузулом да неће покушавати да купи Кулибалија, Хисаја, Зјелинског и остале носиоце игре.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар