Čelsi presjekao trenerski čvor...

Kontea teraju sa 11. 000. 000 evra, Sarija kupuju za 4. 500. 000! Stiže i Zola!

Fudbal 21.06.2018 | 22:00
Čelsi presjekao trenerski čvor...
Čelsi je jedini veliki klub u Evropi u kojem trener za sledeću sezonu nije zvanično potvrđen. Ali i to će biti urađeno uskoro...

Plavci su presekeli i jednog Italijana će zameniti drugim. Antoniju Konteu će isplatiti odštetu od 11.000.000 evra na ime prevremenog raskida ugovora. Na njegovo mesto stiže zemljak Mauricio Sari za kojeg će Napoliju platiti obeštećenje od 4.500.000 evra.

Inače, Sari je već ranije sa Čelsijem dogovorio uslove oko ugovora koji će trajati do leta 2020. godine. Sa njim na Stamford Bridž stiže i klupska legenda Đanfranko Zola. On će biti Sarijeva desna ruka i prvi pomoćnik. Zola je krajem prošlog veka bio idol Čelsijevih navijača i biće od velike pomoći zemljaku koji nema iskustva sa engleskim fudbalom.

Iako je Napoli nedavno otpustio Sarija, i dalje je mogao da blokira njegov sledeći posao klauzulom od 8.000.000 evra. Ipak, Napolitanci su pristali da smanje zahteve, a Sari da ne traži preostali deo novca koji mu je bio garantovan zbog otkaza.

Uskoro se očekuje i zvanična potvrda Sarijevog dolaska na Stamford Bridž, a onda i početak prelaznog roka. Napoli je insistirao da Sari odustane od dovođenja njihovih igrača i da se obaveže džentlmenskom klauzulom da neće pokušavati da kupi Kulibalija, Hisaja, Zjelinskog i ostale nosioce igre.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar