Михајловићев први радни дан у Лисабону - отишла још тројица!

Следе судски спорови.

Фудбал 20.06.2018 | 11:15
Михајловићев први радни дан у Лисабону - отишла још тројица!
Дошао је да угаси пожар, али на стадиону “Жозе Алваладе” куља ли куља. Па уместо да главна тема у португалским медијима буде први радни дан Синише Михајловића на месту Спортинговог тренера, пише се о новим одласцима из Лисабона. Рубен Рибеиро, Родриго Батаља и Рафаел Леао постали су седми, осми и девети играч који је после инцидента са хулиганима у тренинг центру клуба тужили Спортинг и напустили португалског великана.

И сви су, као и њихови претходници, између осталиг и прве звезде тима Руи Пастрисио, Желсон Мартинс, Бруно Фернандес, Бас Дост, као образложење навели… Па рецимо да би претрпљени душевни – и не само душевни – бол. Због батина изгредника, већина их је ухапшена, више се не осећају сигурним у Лисабону.

“Закључио сам да би било немогуће да се вратим. Не видим постојање (безбедносних) гаранција, а ту је  осећање да нас је клуб напустио, да се одрекао обавезе да штити нашу интегритет”, рекао је Батаља.

Контроверзни председник Бруно де Карваљо, који препуцавањем са играчима по друштвеним мрежама никако није допринео смиривању ситуације, има сасвим другачије виђење ситуације.

“Разлог је само један и он нема никакве везе са оним што се десило у тренинг центру и некаквим ноћним морама. Само новац”, децидиран је Де Карваљо, који је данас у клупском саопштењу и званично потврдио да ће Спортинг на суду затражити заштиту.

Ако не успе, сви играчи ће отићи за џабе – Руи Патрисио је то учинио први и задужио опрему Вулверхемптона – а Спортинг ће, рачунају португалски медији, изгубити и до 200.000.000 евра колико је могао да заради на потенцијалним продајама играча. Чак су се појавили и извештаји ревизорских кућа у којима се наводи да би све то могло да значи и банкрот лисабонског гиганта, мада Де Карваљо уверава да ситуација није тако драматична.

Свакако није ни блистава. Михајловића чека паклено тежак задатак у Спортингу. Таман да сви буду и принуђени да се врате, замислите тај дочек?

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар