Клоп коначно схватио: ТОП голман кошта…!

И зове се Јан Зомер, наш ривал на СП! Швајцарац на цени.

Фудбал 24.06.2018 | 20:00
Клоп коначно схватио: ТОП голман кошта…!
Симон Мињоле је имао све време света да покаже да је врхунски голма. Показао је да – није. Лорис Каријус је на тренутке деловао обећавајуће, али на утакмици свих утакмица – у финалу Лиге шампиона – забрљао је толико да се то не може заборавити, па и нек је имао мањи потрес мозга. Јирген Клоп је изгледа коначно схватио: ако хоћеш правог голмана мораћеш и да завучеш руку у џеп. Можда изгледа да то може свако, али не, нема ту простора за импровизацију. И зато данас једна стара гласина поново актуелна: Ливерпул и Јан Зомер!

За интересовање Редса за 29-годишњег голмана Борусије Менхенгладбах зна се већ три године. Барем. Али Ливерпул је увек одбијао да се испрси. Остало је само на причи.

Све се међутим променило после ремија Швајцарске са Бразилом у Групи Е у којој се на Мундијалу такмичи и Србија. Стивен Цубер је дао једини гол, Валон Бехрами је обавио огроман посао у маркирању Нејмара, али можда и најзаслужнији за велики успех Швајцараца био је баш Зомер. Имао је три изванредне интервенције на шутеве Нејмара, Роберта Фирмина и Паулиња и још једном демонстрирао колико је заиста добар.

А није баш ни толико скуп. Тиражни Билд, који је сада покренуо нови талас спекулација, подсећа да Зомеровуговор истиче тек 2021. године, али да би Борусија вероватно била задовољна са нешто више од 30.000.000 евра. Није мало, свакако не за голмана, можда би било и нешто више с обзиром да су богати Енглези у питању, али…

Клоп је већ прецртао и Мињолеа и Каријуса. А без голмана се не може.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар