Klop konačno shvatio: TOP golman košta…!

I zove se Jan Zomer, naš rival na SP! Švajcarac na ceni.

Fudbal 24.06.2018 | 20:00
Klop konačno shvatio: TOP golman košta…!
Simon Minjole je imao sve vreme sveta da pokaže da je vrhunski golma. Pokazao je da – nije. Loris Karijus je na trenutke delovao obećavajuće, ali na utakmici svih utakmica – u finalu Lige šampiona – zabrljao je toliko da se to ne može zaboraviti, pa i nek je imao manji potres mozga. Jirgen Klop je izgleda konačno shvatio: ako hoćeš pravog golmana moraćeš i da zavučeš ruku u džep. Možda izgleda da to može svako, ali ne, nema tu prostora za improvizaciju. I zato danas jedna stara glasina ponovo aktuelna: Liverpul i Jan Zomer!

Za interesovanje Redsa za 29-godišnjeg golmana Borusije Menhengladbah zna se već tri godine. Barem. Ali Liverpul je uvek odbijao da se isprsi. Ostalo je samo na priči.

Sve se međutim promenilo posle remija Švajcarske sa Brazilom u Grupi E u kojoj se na Mundijalu takmiči i Srbija. Stiven Cuber je dao jedini gol, Valon Behrami je obavio ogroman posao u markiranju Nejmara, ali možda i najzaslužniji za veliki uspeh Švajcaraca bio je baš Zomer. Imao je tri izvanredne intervencije na šuteve Nejmara, Roberta Firmina i Paulinja i još jednom demonstrirao koliko je zaista dobar.

A nije baš ni toliko skup. Tiražni Bild, koji je sada pokrenuo novi talas spekulacija, podseća da Zomerovugovor ističe tek 2021. godine, ali da bi Borusija verovatno bila zadovoljna sa nešto više od 30.000.000 evra. Nije malo, svakako ne za golmana, možda bi bilo i nešto više s obzirom da su bogati Englezi u pitanju, ali…

Klop je već precrtao i Minjolea i Karijusa. A bez golmana se ne može.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar