Матеус оплео по Озилу: Као да није дио тима!

"Миљеници Јоахима Лева, и ту мислим на Кедиру, Милера и Озила, су напустили свог тренера", оштро поручује некадашњи тренер Партизана и капитен "панцера".

Фудбал 21.06.2018 | 15:00
Матеус оплео по Озилу: Као да није дио тима!
Атмосфера у Немачкој није ни близу добра.

Не делује ни да је међу фудбалерима Јоахима Лева "све савршено", а још мање се то чини у народу и стручној јавности која је "на нож" дочекала пораз на старту Светског првенства у Русији. "Панцери" су у првом колу поражени од Мексика (1:0), екипе са којом је требало да се боре за прво место групе "Ф", но сада након победе Шведске морају да гину и за друго место...

Највећи притисак јесте на Илкају Гундогану и Месуту Озилу који су пре почетка Мундијала критиковани због сусрета са председником Турске, а након лоше игре "десетке" - ситуације је још гора.

Један од оних који увек говоре "без длаке" на језику јесте легендарни немачки капитен Лотар Матеус који је у изјави за "Скy" управо највеће критике усмерио ка фудбалеру Арсенала који некада на терену делује потпуно незаинтересовано.

"Потпуно разочарање. Није било пресинга, стабилности, биле су превелике рупе између везног реда и одбране. Све оно што смо имали некада - није постојало. Само Боатенг и Нојер могу дигнута чела да изађу са терена, а миљеници Јоахима Лева, и ту мислим на Кедиру, Милера и Озила, су напустили свог тренера", оштро је констатовао Лотар Матеус.

Некадашњи тренер објаснио је и шта би он урадио...

"Ројс је морао да почне меч пре Озила. На СП је важно почети турнир перфектно, нема чувања играча за касније. Није да је играо Тер Штеген да би сачувао Нојера за финале?".

Засметале су му и критике на рачун Јулијана Бранта који се фотографисао са једним дечаком после меча, док је сасвим супротно урадио Месут Озил. Није поздравио навијаче...

"Брига ме за Озилов однос према тиму, чак и за то што не пева химну, али не могу да разумем да не жели да поздрави навијаче после меча. Направио си грешку и тај гест је потребан. Одаје утисак играча који уопште није део ове репрезентације", казао је Матеус и прогнозирао да ће се фудбалер Арсенала "пензионисати" из националног тима после Мундијала.

Видећемо како ће овај слаб наступ и критике у јавности утицати на Јоахима Лева и уопште расположење унутар тима, те да ли ће Немачка бити још један бранилац титуле који у овом веку није успео да на следећем Мундијалу прође групну фазу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар