Mateus opleo po Ozilu: Kao da nije dio tima!

"Miljenici Joahima Leva, i tu mislim na Kediru, Milera i Ozila, su napustili svog trenera", oštro poručuje nekadašnji trener Partizana i kapiten "pancera".

Fudbal 21.06.2018 | 15:00
Mateus opleo po Ozilu: Kao da nije dio tima!
Atmosfera u Nemačkoj nije ni blizu dobra.

Ne deluje ni da je među fudbalerima Joahima Leva "sve savršeno", a još manje se to čini u narodu i stručnoj javnosti koja je "na nož" dočekala poraz na startu Svetskog prvenstva u Rusiji. "Panceri" su u prvom kolu poraženi od Meksika (1:0), ekipe sa kojom je trebalo da se bore za prvo mesto grupe "F", no sada nakon pobede Švedske moraju da ginu i za drugo mesto...

Najveći pritisak jeste na Ilkaju Gundoganu i Mesutu Ozilu koji su pre početka Mundijala kritikovani zbog susreta sa predsednikom Turske, a nakon loše igre "desetke" - situacije je još gora.

Jedan od onih koji uvek govore "bez dlake" na jeziku jeste legendarni nemački kapiten Lotar Mateus koji je u izjavi za "Sky" upravo najveće kritike usmerio ka fudbaleru Arsenala koji nekada na terenu deluje potpuno nezainteresovano.

"Potpuno razočaranje. Nije bilo presinga, stabilnosti, bile su prevelike rupe između veznog reda i odbrane. Sve ono što smo imali nekada - nije postojalo. Samo Boateng i Nojer mogu dignuta čela da izađu sa terena, a miljenici Joahima Leva, i tu mislim na Kediru, Milera i Ozila, su napustili svog trenera", oštro je konstatovao Lotar Mateus.

Nekadašnji trener objasnio je i šta bi on uradio...

"Rojs je morao da počne meč pre Ozila. Na SP je važno početi turnir perfektno, nema čuvanja igrača za kasnije. Nije da je igrao Ter Štegen da bi sačuvao Nojera za finale?".

Zasmetale su mu i kritike na račun Julijana Branta koji se fotografisao sa jednim dečakom posle meča, dok je sasvim suprotno uradio Mesut Ozil. Nije pozdravio navijače...

"Briga me za Ozilov odnos prema timu, čak i za to što ne peva himnu, ali ne mogu da razumem da ne želi da pozdravi navijače posle meča. Napravio si grešku i taj gest je potreban. Odaje utisak igrača koji uopšte nije deo ove reprezentacije", kazao je Mateus i prognozirao da će se fudbaler Arsenala "penzionisati" iz nacionalnog tima posle Mundijala.

Videćemo kako će ovaj slab nastup i kritike u javnosti uticati na Joahima Leva i uopšte raspoloženje unutar tima, te da li će Nemačka biti još jedan branilac titule koji u ovom veku nije uspeo da na sledećem Mundijalu prođe grupnu fazu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar