Новаков фуриозан почетак сезоне на трави!

Новак Ђоковић, најбољи српски тенисер, стартовао је победом на турниру у Квинсу, пошто је са 2-0 у сетовима савладао Џона Милмана.  Новак утабао траву, сад га чека Димитров.  Новак Ђоковић одлично је отворио сезону на трави на турниру у Квинсу.

Тенис 19.06.2018 | 17:00
Новаков фуриозан почетак сезоне на трави!
Ђоковић, 22. играч света, фуриозно је кренуо сезону на трави, пошто му је Аустралијанац узео само три гема, 6:2, 6:1.

Српски играч у другом колу престижног турнира у Лондону играће против другог носиоца Григора Димитрова, који је после велике муке победио Дамира Џумхура – 6:3, 6:7 (4-7), 6:4.

Новаку је за победу против Милмана било потребно само 67 минута игре и радује на који начин је стартовао Квинс и сезону на трави.

Некада најбољем тенисеру света било је потребно мало времена да прозре игру Аустралијанца, пошто је након 2:2 у првом сету добио шест гемова заредом, повео са 1-0 у сетовима и 2:0 у другом.

Ђоковић питање победника решио је у петом гему другог сета који је трајао чак 14 минута. Новак је тада направио брејк за 4:1, а онда је добио и наредна два гема и добио меч.

У наредном колу нашег играча чека много тежи противник, пошто ће на другој страни бити пети играч света Григор Димитров.

Ђоковићу је било потребно кратко време да "прочита" игру Аустралијанца, са којим се никада раније није сусретао.

Милман, 63. играч света, држао се само четири гема (2:2), након чега је српски ас у потпуности преузео контролу на терену.

Решио је наредна четири гема у низу у своју корист и већ после 29 минута имао је предност од 1:0 у сетовима.

У истом ритму наставио је и у другом сету. Одмах је направио брејк, касније још два, а колику је доминацију имао најбоље показује податак да је противнику у целом другом сету препустио само један поен на свој сервис.

Најбољег српског играча у другој рунди очекује много тежи испит. Ривал ће му бити Григор Димитров, пети играч света.

Бугарин је на старту био успешнији од Дамира Џумхура у три сета - 6:3, 6:7, 6:3.

Ђоковић је на турниру у Квинсу учествовао само три пута, а последњи пут 2010. године. Најбољи резултат остварио је 2008. када га је у финалу зауставио Рафаел Надал.

АТП турнир у Квинсу из серије 500 игра се за наградни фонд од 1.983.595 евра.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Хајде Ноле

19.06.2018 16:37

Вратииии сееее Нооолллеее !!!!

ОДГОВОРИТЕ