Novakov furiozan početak sezone na travi!

Novak Đoković, najbolji srpski teniser, startovao je pobedom na turniru u Kvinsu, pošto je sa 2-0 u setovima savladao Džona Milmana.  Novak utabao travu, sad ga čeka Dimitrov.  Novak Đoković odlično je otvorio sezonu na travi na turniru u Kvinsu.

Tenis 19.06.2018 | 17:00
Novakov furiozan početak sezone na travi!
Đoković, 22. igrač sveta, furiozno je krenuo sezonu na travi, pošto mu je Australijanac uzeo samo tri gema, 6:2, 6:1.

Srpski igrač u drugom kolu prestižnog turnira u Londonu igraće protiv drugog nosioca Grigora Dimitrova, koji je posle velike muke pobedio Damira Džumhura – 6:3, 6:7 (4-7), 6:4.

Novaku je za pobedu protiv Milmana bilo potrebno samo 67 minuta igre i raduje na koji način je startovao Kvins i sezonu na travi.

Nekada najboljem teniseru sveta bilo je potrebno malo vremena da prozre igru Australijanca, pošto je nakon 2:2 u prvom setu dobio šest gemova zaredom, poveo sa 1-0 u setovima i 2:0 u drugom.

Đoković pitanje pobednika rešio je u petom gemu drugog seta koji je trajao čak 14 minuta. Novak je tada napravio brejk za 4:1, a onda je dobio i naredna dva gema i dobio meč.

U narednom kolu našeg igrača čeka mnogo teži protivnik, pošto će na drugoj strani biti peti igrač sveta Grigor Dimitrov.

Đokoviću je bilo potrebno kratko vreme da "pročita" igru Australijanca, sa kojim se nikada ranije nije susretao.

Milman, 63. igrač sveta, držao se samo četiri gema (2:2), nakon čega je srpski as u potpunosti preuzeo kontrolu na terenu.

Rešio je naredna četiri gema u nizu u svoju korist i već posle 29 minuta imao je prednost od 1:0 u setovima.

U istom ritmu nastavio je i u drugom setu. Odmah je napravio brejk, kasnije još dva, a koliku je dominaciju imao najbolje pokazuje podatak da je protivniku u celom drugom setu prepustio samo jedan poen na svoj servis.

Najboljeg srpskog igrača u drugoj rundi očekuje mnogo teži ispit. Rival će mu biti Grigor Dimitrov, peti igrač sveta.

Bugarin je na startu bio uspešniji od Damira Džumhura u tri seta - 6:3, 6:7, 6:3.

Đoković je na turniru u Kvinsu učestvovao samo tri puta, a poslednji put 2010. godine. Najbolji rezultat ostvario je 2008. kada ga je u finalu zaustavio Rafael Nadal.

ATP turnir u Kvinsu iz serije 500 igra se za nagradni fond od 1.983.595 evra.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Hajde Nole

19.06.2018 16:37

Vratiiii seeee Nooollleee !!!!

ODGOVORITE