Теодосићу два милиона за одлазак из "Ел Еја"?!

Да ли ће се сјајни плејмејкер овог лета вратити у Европу?

Кошарка 21.06.2018 | 14:30
Теодосићу два милиона за одлазак из "Ел Еја"?!
Милош Теодосић прошле године је потписао уговор са Лос Анђелес Клиперсима на "1+1" сезону и са много ентузијазма почео своју НБА авантуру, признавши да је требало то да уради много раније.

У просеку је бележио солидних 9,5 поена и 4,6 асистенција, али је због хроничне повреде стопала наступио на само 45 утакмица, што је натерало Клиперсе да се добро замисле око наставка сарадње.

"Вечерње новости" недавно су објавиле да је реална могућност да Теодосић постане слободан агент и да се већ овог лета врати у Европу, а иста сазнања има и специјализовани кошаркашки сајт "Спортандо".

Ево најважнијих чињеница...

Теов делимично гарантовани уговор са Клиперсима за следећу сезону "тежак" је 6,3 милиона долара.

Његово право је да се до 24. јуна изјасни да ли жели да остане у клубу, а ако буде рекао "да", Клиперси ће до 15. јула моћи да га отпусте и практично пониште остатак уговора - уз обештећење од 2,1 милиона долара.

"Спортандо", позивајући се на своје изворе, пише да планирају да ураде управо то.

Иако се не може искључити могућност останка у НБА лиги, у неком другом тиму, нема сумње да би Теодосићев излазак на тржиште побудио велику пажњу европских великана, као што су Фенербахче, Реал и Барселона.

Пред 31-годишњим кошаркашким "мађионичаром" очигледно се налази још један узбудљив прелазни рок, а сигурно је да ће ако буде здрав, наредне сезоне играти добро, где год да заврши.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар