Teodosiću dva miliona za odlazak iz "El Eja"?!

Da li će se sjajni plejmejker ovog leta vratiti u Evropu?

Košarka 21.06.2018 | 14:30
Teodosiću dva miliona za odlazak iz "El Eja"?!
Miloš Teodosić prošle godine je potpisao ugovor sa Los Anđeles Klipersima na "1+1" sezonu i sa mnogo entuzijazma počeo svoju NBA avanturu, priznavši da je trebalo to da uradi mnogo ranije.

U proseku je beležio solidnih 9,5 poena i 4,6 asistencija, ali je zbog hronične povrede stopala nastupio na samo 45 utakmica, što je nateralo Kliperse da se dobro zamisle oko nastavka saradnje.

"Večernje novosti" nedavno su objavile da je realna mogućnost da Teodosić postane slobodan agent i da se već ovog leta vrati u Evropu, a ista saznanja ima i specijalizovani košarkaški sajt "Sportando".

Evo najvažnijih činjenica...

Teov delimično garantovani ugovor sa Klipersima za sledeću sezonu "težak" je 6,3 miliona dolara.

Njegovo pravo je da se do 24. juna izjasni da li želi da ostane u klubu, a ako bude rekao "da", Klipersi će do 15. jula moći da ga otpuste i praktično ponište ostatak ugovora - uz obeštećenje od 2,1 miliona dolara.

"Sportando", pozivajući se na svoje izvore, piše da planiraju da urade upravo to.

Iako se ne može isključiti mogućnost ostanka u NBA ligi, u nekom drugom timu, nema sumnje da bi Teodosićev izlazak na tržište pobudio veliku pažnju evropskih velikana, kao što su Fenerbahče, Real i Barselona.

Pred 31-godišnjim košarkaškim "mađioničarom" očigledno se nalazi još jedan uzbudljiv prelazni rok, a sigurno je da će ako bude zdrav, naredne sezone igrati dobro, gde god da završi.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar