Пет дестинација у Грчкој за свачији џеп

Када говоримо о летовању у Грчкој имамо широку лепезу аранжмана – од скупљих острва до сасвим приступачних пешчаних плажа дуж Егеја. Данас вам представљамо најпопуларније дестинације за „плићи“ џеп које најчешће нуде туристичке агенције.

Путовања 19.06.2018 | 11:38
Пет дестинација у Грчкој за свачији џеп
Тасос 

Приступачно острво које је смештено на северу Егејског архипелага нуди аранжмане у сезони и до 200 евра по особи са превозом. Обала Тасоса обилује бројним ртовима који задиру дубоко у море, али и великим бројем видиковаца који су савршени за љубитеље фотографије. Имајте на уму да острво не обилује бујном вегетацијом, па је за обилазак плажа потребан сунцобран. Острво је довољно велико да свако пронађе одговарајућу плажу за себе и ужива у шуму таласа.

Сарти 

Једно од најпознатијих летовалишта на Ситонији, другом прсту Халкидикија, има поглед ка Светој гори и планини Атос, а од Солуна је удаљено 140 километара. Оно што одликује ово насеље јесте велики број новоизграђених апартмана, ресторана и таверни, а увек свежи морски специјалитети отварају апетит. Плажа је пешчана и дугачка око три километра, а изузетно чисто море је уз обалу плитко, па је тако ово летовалиште идеално за родитеље са децом. Аранжман по особи се може наћи и за 150 евра у сезони са укљученим превозом.

Неос Мармарас 

Можда и најпопуларније летовалиште на Ситонији када је реч о броју туриста. Предивне борове шуме и миришљави маслињаци, али и близина неких од најегзотичнијих плажа на Ситонији криви су за његову популарност. Туристичка понуда места је разноврсна, а туристи могу да бирају између хотела и апартмана. Летовање у јулу и августу можете наћи по минималној цени од 250 евра са смештајем и превозом.

Полихроно 

Иако су водећи центри турзма на Касандри Ханиоти и Пефкохори, Полихроно је у последње време све омиљеније место међу српским туристима. Место је прилично мирно будући да угоститељски објекти раде само до 23 часа, осим петком и суботом. Због близине Солуну, али и Метеорима, у понуди су бројни излети којима можете „пресећи“ и обогатити своје летовање. Превоз и смештај: од 180 евра.

Паралија 

Омиљено српско летовалиште у којем немате осећај да сте у Грчкој. Наш народ се толико одомаћио на плажи Катеринија да је готово све на српском – од јеловника у ресторану до угоститеља који причају српски. Ко воли да се осећа као код куће смештај са превозом у центру Паралије може наћи и за 120 евра у ударном делу сезоне.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар