Шта би нам се догодило ако бисмо јели само месо?

Све више људи се, из године у годину, одриче меса и животињских производа, док избор јела за вегетаријанце и вегане у ресторанима постаје све већи. Међутим, шта би се догодило када бисмо се у потпуности одрекли вегетаријанских идеала и постали искључиво месождери?

Здравље 19.06.2018 | 11:30
Шта би нам се догодило ако бисмо јели само месо?
Најкраће речено, наше тело би увенуло!

Исхрана која подразумева само месо значила би да не конзумирамо намирнице богате влакнима, а то би најпре изазвало затвор - што је најблажа од свих нуспојава.

Одбијањем хране богате угљеним хидратима одрекли бисмо се главних извора енергије. Организам би, због тога, разграђивао масти и најважније протеине, што би изазвало додатне проблеме.

Дошло би до тровања протеинима, поремећаја са врло непријатним симптомима као што су слабост, пролив, па можда чак и смрти. Све то би настало као последица сакупљања урее, која настаје у јетри при претварању протеина у глукозу.

На пример, месо зеца је сиромашно мастима, због чега би организам почео да сагорева сопствене наслаге. Забележено је да исхрана искључиво зечетином може да доведе до смрти једнако као и изгладњивање.

Или би нас снашао скорбут, пошто је витамин Ц једини кога људски организам не може сам да произведе.

Један од начина на који бисмо могли да спречимо неке од симптома је конзумирнаје сировог меса, чиме бисмо избегли уништавање витамина Ц кувањем. То би, међутим, довело до бројних бактеријских инфекција.

Другим речима, ако вам је икад пало на памет да се одрекнете свих намирница осим меса - немојте то да чините.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Синиса

19.06.2018 22:44

А како онда објаснити одлицно здравље овог љекара који једе само месо и пије воду? хттпс://тwиттер.цом/СБакерМД

ОДГОВОРИТЕ