СП: Русија обара рекорде!

Никад више пенала на Мундијалима! Утакмица између Туниса и Енглеске, којом је комплетиран програм у понедељак, била је 13. на Светском првенству у Русији.

Фудбал 19.06.2018 | 18:50
СП: Русија обара рекорде!
Енглези су славили са 2:1 захваљујући двоструком стрелцу Харију Кејну, док је једини погодак за Тунишане дело Ферџанија Сасија са беле тачке.

Саси је сигурно извео најстрожу казну у 35. минуту коју је претходно скривио Кајл Вокер, што је био укупно осми пенал досуђен на досадашњих 13 мечева.

Још нисмо завршили ни групну фазу, а добили смо својеврстан рекорд – на претходном Мундијалу у Бразилу било је потребно 25 утакмица да би се скупило осам једанаестераца, у Јужној Африци 2010. је тај број остварен у 35. дуелу, док је у Немачкој 2006. осим пенал свиран у 40. сусрету.

Ово је очигледно утицај ВАР технологије која је на располагању арбитрима у Русији, па је неколико од ових осам досуђено тек пошто је прегледаван снимак.

Иначе, само су двојица извођача били неуспешни – Лионел Меси за Аргентину против Исланда и Кристијан Куева за Перу против Данске.

Голове са беле тачке, осим споменутог Сасија, постизали су још Кристијано Роналдо, Антоан Гризман, Миле Јединак, Лука Модрић и Томас Гранквист, а сигурно је да ће их бити још у следећих 25 дана.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар