SP: Rusija obara rekorde!

Nikad više penala na Mundijalima! Utakmica između Tunisa i Engleske, kojom je kompletiran program u ponedeljak, bila je 13. na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Fudbal 19.06.2018 | 18:50
SP: Rusija obara rekorde!
Englezi su slavili sa 2:1 zahvaljujući dvostrukom strelcu Hariju Kejnu, dok je jedini pogodak za Tunišane delo Ferdžanija Sasija sa bele tačke.

Sasi je sigurno izveo najstrožu kaznu u 35. minutu koju je prethodno skrivio Kajl Voker, što je bio ukupno osmi penal dosuđen na dosadašnjih 13 mečeva.

Još nismo završili ni grupnu fazu, a dobili smo svojevrstan rekord – na prethodnom Mundijalu u Brazilu bilo je potrebno 25 utakmica da bi se skupilo osam jedanaesteraca, u Južnoj Africi 2010. je taj broj ostvaren u 35. duelu, dok je u Nemačkoj 2006. osim penal sviran u 40. susretu.

Ovo je očigledno uticaj VAR tehnologije koja je na raspolaganju arbitrima u Rusiji, pa je nekoliko od ovih osam dosuđeno tek pošto je pregledavan snimak.

Inače, samo su dvojica izvođača bili neuspešni – Lionel Mesi za Argentinu protiv Islanda i Kristijan Kueva za Peru protiv Danske.

Golove sa bele tačke, osim spomenutog Sasija, postizali su još Kristijano Ronaldo, Antoan Grizman, Mile Jedinak, Luka Modrić i Tomas Grankvist, a sigurno je da će ih biti još u sledećih 25 dana.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar