Мигранти неће да напусте прелаз

Више од стотину миграната и даље се налази у непосредној близини граничног прелаза Маљевац у Великој Кладуши, због чега се саобраћај на овом прелазу одвија јако успорено.

Босна и Херцеговина 18.06.2018 | 21:18
Мигранти неће да напусте прелаз
Раније у току дана око 200 миграната је покушало да пређе гранични прелаз, али након што су их у томе спријечили припадници Граничне полиције БиХ и Хрватске, уз подршку МУП-а УСК, поједини су одустали од свог наума.

Министар унутрашњих послова УСК Анел Рамић казао је за "Клиx.ба" да су мигранти и даље у близини границе, да је неки покушавају чак и прећи, међутим да је то практично немогуће.

"Из МУП-а УСК је ангажована Јединица за подршку, као и припадници Полицијских станица Велике Кладуше, Цазина и Бужима. Наших полицајаца је више од стотину.

Граничној полицији је стигло појачање из Босанског Новог, Градишке и других оближњих подручја, док је границу ојачала и Хрватска гранична полиција. Тамо су и припадници Полицијске управе Карловац, а стигли су им у помоћ и припадници из Вараждина. Хрватска полиција је чак дигла и хеликоптер. Тако да, што се каже, тамо не може проћи муха", рекао је Рамић.



На граничном прелазу тренутно влада велика гужва и полиција полако пропушта возила, док се поједини возачи враћају на гранични прелаз Хаџин Поток у Цазину. 

У потпуности је затворен пут од Тржног центра Судо-Лука до границе.

На граници је и даље присутно неколико стотина полицајаца, а стигли су и представници Међународне организације за миграције који, према писању поменутог портала, покушавају мигранте наговорити да се врате назад у Велику Кладушу.

Неки од њих одустају, али стотињак је и даље упорно и на граници би могли остати и током ноћи.

(Агенције)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Ардуба

18.06.2018 22:13

Идите код Меркел, она вас чека раширених руку, као јефтину радну снагу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дзоо

19.06.2018 04:15

Лако се је над бедом изивљавати заборавили сте да смо ама сви на Балкану били у истим говнима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Х

19.06.2018 05:07

Треба пустити људе да иду.неце они овде остати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

19.06.2018 07:33

Све војно способно бице нереда само док се они смјесте гадна је то вјера и политика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре xx

19.06.2018 09:26

ти прво не поштујеш своју вјеру чим за другу кажеш да је гадна. Е јеси васпитан, културан свака ти част.