Migranti neće da napuste prelaz

Više od stotinu migranata i dalje se nalazi u neposrednoj blizini graničnog prelaza Maljevac u Velikoj Kladuši, zbog čega se saobraćaj na ovom prelazu odvija jako usporeno.

Bosna i Hercegovina 18.06.2018 | 21:18
Migranti neće da napuste prelaz
Ranije u toku dana oko 200 migranata je pokušalo da pređe granični prelaz, ali nakon što su ih u tome spriječili pripadnici Granične policije BiH i Hrvatske, uz podršku MUP-a USK, pojedini su odustali od svog nauma.

Ministar unutrašnjih poslova USK Anel Ramić kazao je za "Klix.ba" da su migranti i dalje u blizini granice, da je neki pokušavaju čak i preći, međutim da je to praktično nemoguće.

"Iz MUP-a USK je angažovana Jedinica za podršku, kao i pripadnici Policijskih stanica Velike Kladuše, Cazina i Bužima. Naših policajaca je više od stotinu.

Graničnoj policiji je stiglo pojačanje iz Bosanskog Novog, Gradiške i drugih obližnjih područja, dok je granicu ojačala i Hrvatska granična policija. Tamo su i pripadnici Policijske uprave Karlovac, a stigli su im u pomoć i pripadnici iz Varaždina. Hrvatska policija je čak digla i helikopter. Tako da, što se kaže, tamo ne može proći muha", rekao je Ramić.



Na graničnom prelazu trenutno vlada velika gužva i policija polako propušta vozila, dok se pojedini vozači vraćaju na granični prelaz Hadžin Potok u Cazinu. 

U potpunosti je zatvoren put od Tržnog centra Sudo-Luka do granice.

Na granici je i dalje prisutno nekoliko stotina policajaca, a stigli su i predstavnici Međunarodne organizacije za migracije koji, prema pisanju pomenutog portala, pokušavaju migrante nagovoriti da se vrate nazad u Veliku Kladušu.

Neki od njih odustaju, ali stotinjak je i dalje uporno i na granici bi mogli ostati i tokom noći.

(Agencije)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Arduba

18.06.2018 22:13

Idite kod Merkel, ona vas čeka raširenih ruku, kao jeftinu radnu snagu.

ODGOVORITE
Name

dzoo

19.06.2018 04:15

Lako se je nad bedom izivljavati zaboravili ste da smo ama svi na Balkanu bili u istim govnima.

ODGOVORITE
Name

H

19.06.2018 05:07

Treba pustiti ljude da idu.nece oni ovde ostati.

ODGOVORITE
Name

Xx

19.06.2018 07:33

Sve vojno sposobno bice nereda samo dok se oni smjeste gadna je to vjera i politika.

ODGOVORITE
Name

re xx

19.06.2018 09:26

ti prvo ne poštuješ svoju vjeru čim za drugu kažeš da je gadna. E jesi vaspitan, kulturan svaka ti čast.