Нејмар: Судије, радите свој посао!

Бразилци тврде да је Стивен Цубер фаулирао Миранду пре изједначујућег гола, а њихов најбољи играч истиче да грубља игра противника не сме да га избаци из равнотеже.

Фудбал 19.06.2018 | 10:15
Нејмар: Судије, радите свој посао!
Нејмар и селектор Бразила Тите јединствени су у оцени да је Швајцарска у мечу Е групе изједначила на 1:1 након "личне у нападу" Стивена Цубера.

Швајцарци листом тврде да је то био "ситан" контакт са Мирандом, каквих има на десетине и да је мексички судија Рамос добро поступио, дозволивши да се игра настави.

"Мислим да је био фаул, али није моје да причам о томе. Ту су четворица професионалаца који се баве тиме. Нека раде свој посао", изјавио је Нејмар.

Од Бразила су после убедљивих игара у последње две године, укључујући 3:0 против Аустрије у последњој провери, сви очекивали освајање три бода, али се показало да велико такмичење носи другачију врсту изазова.

"Нисмо заслужили да одиграмо само нерешено, али јасно нам је да можемо да побољшамо игру. Овај меч је послужио да схватимо да неће бити лако".

Нејмару је то била прва званична утакмица након прелома метатарзалне кости у фебруару. Повремено је и храмао.

"Добио сам много удараца, али ништа што би требало да забрине. Само је болело мало више јер сам се одвикао од тога".

Десет фаулова над њим је највише што је на једном играчу направљено на Мундијалима још од турнира у Француској 1998.

"Немам шта да кажем о томе. Моје је да играм фудбал, или да покушам да га играм, судијино је да гледа и суди. Било је много фаулова, али то је нормално у фудбалу".

Селектор Швајцарске Владимир Петковић негирао је да су његови играчи свесно "циљали" аса Пари сен Жермена.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар