Nejmar: Sudije, radite svoj posao!

Brazilci tvrde da je Stiven Cuber faulirao Mirandu pre izjednačujućeg gola, a njihov najbolji igrač ističe da grublja igra protivnika ne sme da ga izbaci iz ravnoteže.

Fudbal 19.06.2018 | 10:15
Nejmar: Sudije, radite svoj posao!
Nejmar i selektor Brazila Tite jedinstveni su u oceni da je Švajcarska u meču E grupe izjednačila na 1:1 nakon "lične u napadu" Stivena Cubera.

Švajcarci listom tvrde da je to bio "sitan" kontakt sa Mirandom, kakvih ima na desetine i da je meksički sudija Ramos dobro postupio, dozvolivši da se igra nastavi.

"Mislim da je bio faul, ali nije moje da pričam o tome. Tu su četvorica profesionalaca koji se bave time. Neka rade svoj posao", izjavio je Nejmar.

Od Brazila su posle ubedljivih igara u poslednje dve godine, uključujući 3:0 protiv Austrije u poslednjoj proveri, svi očekivali osvajanje tri boda, ali se pokazalo da veliko takmičenje nosi drugačiju vrstu izazova.

"Nismo zaslužili da odigramo samo nerešeno, ali jasno nam je da možemo da poboljšamo igru. Ovaj meč je poslužio da shvatimo da neće biti lako".

Nejmaru je to bila prva zvanična utakmica nakon preloma metatarzalne kosti u februaru. Povremeno je i hramao.

"Dobio sam mnogo udaraca, ali ništa što bi trebalo da zabrine. Samo je bolelo malo više jer sam se odvikao od toga".

Deset faulova nad njim je najviše što je na jednom igraču napravljeno na Mundijalima još od turnira u Francuskoj 1998.

"Nemam šta da kažem o tome. Moje je da igram fudbal, ili da pokušam da ga igram, sudijino je da gleda i sudi. Bilo je mnogo faulova, ali to je normalno u fudbalu".

Selektor Švajcarske Vladimir Petković negirao je da su njegovi igrači svesno "ciljali" asa Pari sen Žermena.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar