Стотине доктора најавило оставке

Стотине доктора, чланова Струковног синдиката доктора медицине и стоматологије ТК најавили су колективне оставке, а данас су се скупљали потписи бијелих мантила за одлазак јер није постигнут договор Синдиката и Владе ТК.

Босна и Херцеговина 18.06.2018 | 16:18
Стотине доктора најавило оставке
Признавање репрезентативности и потписивање одвојеног колективног уговора, основни су захтјеви синдиката. Чланови овог синдиката разочарани су што прошле седмице није постигнут договор са Кантоналном владом те су одлучили да поднесу оставке.

"Поставља се питање колико нас Влада види као некога ко је потребан овом народу, овом кантону. Колико смо битан фактор у читавом здравственом систему. Ако мисли да може функционисати без нас, можда и може. Нека покуша.

Значи, не да нам се могућност да преговарамо самостално, а забрањује нам се могућност да штрајкујемо и тиме смо доведени у позицију да немамо другог излаза него овај радикални потез",  рекла је Нермина Кравић из Струковног синдиката доктора медицине и стоматологије ТК.

Синдикату је репрезетативност од 2015. године одузимана и давана неколико пута, а случај је завршио на Врховном суду. Кантонално Министарство рада и социјалне политике саопштило је да тренутно ради на разматрању репрезентативности.

"Позивам оне колеге које се плаше, који имају недоумица да ли да се боре или не, мислим да је ово посљедњи тренутак када могу одбранити своју част и достојанство", поручио је Адмир Суљић, предсједник штрајкачког одбора.

Подсјећамо, доктори у ТК су у штрајку од 4. јуна, осим доктора у УКЦ Тузла, Општој болници Грачаница, те домовима здравља у Тузли и у Бановићима.

Управа УКЦ-а Тузла данас се огласила саопштењем те казала да чланови Синдиката износе неистине да се на докторе врши тортура, спиновање и некажањавења што ће доказати и на суду.

(Агенције) 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

професор

18.06.2018 14:51

Влада је вец одавно досла на границе властитих капацитета. Засто? Није у питању људство него одсуство методике у раду? Осим тога нису цисти рацуни (криминал и остало) због тренда мафијаског понасања тако да су медјуљудски односи нарусени. Додик умјесто да заједно са опозицијом рјесава проблеме он их прогласава издајницима тако да се малобројно србско тијело подијелило. Тако несто мозе само урадити незналица или неко коме није стало до националних интереса. Ова влада није у стању одавно да уради било ста добро за своје градјане!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пиxy

18.06.2018 14:53

Чули да Богданић прави клинику у Добоју...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одлазите Сто Пре ,

19.06.2018 18:25

Лове сте се доста нахапали ;доста је тога исилхавања ;не пасе вам одлазите .

Name

Одосе

18.06.2018 14:58

на Запад !

ОДГОВОРИТЕ
Name

неко

18.06.2018 15:26

Ма ја. то не вјерујем, гдје да штрајкују људи, кад је тамо све мед и млијеко, мора да је нека грешка...

ОДГОВОРИТЕ