Добра сарадња Српске и Србије

У складу са наређењима врховног команданта Војске Србије Александра Вучића и његовог договора са Додиком, Министарство одбране је обезбиједило 850 милиона динара /око 7,2 милиона евра/ за различите потребе предузећа одбрамбене индустрије Републике Српске.

Република Српска 18.06.2018 | 10:58
Добра сарадња Српске и Србије
Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да постоји добра сарадња намјенске индустрије Српске са компанијама у Србији, те да је резултат те сарадње и споразум о ремонту ракетних система који ће данас бити потписан између предузећа "Космос" из Бањалуке и "Југоимпорт СДПР" Београд.

Након састанка са министром одбране Србије Александром Вулином у Бањалуци, Додик је истакао да је обострана намјера да се појача та сарадња у наредном периоду.

"Циљ нам је да покушамо да подигнемо онај дио индустрије који је знанто девастиран интервенцијом међународног фактора, који је довео до тога да се направи потпуни дебаланс у БиХ. Тако је у Федерацији БиХ остало шест веома функционалних фабрика оружја и муниције, а у Српској је то све девастирано", рекао је Додик новинарима након састанка.

Предсједник Додик је нагласио да Српска покушава не из конкурентског, него из чистог комерцијалног разлога да подигне одређене врсте производње, те да у томе има подршку Министарства одбране Србије и министра Вулина.

Додик је указао на добру сарадњу са овим министарством, али укупну сарадњу са Србијом у сваком погледу.

"Једна енергија је унесена у руководство Србије на челу са предсједником Александром Вучићем, а енергија наше добре сарадње се у континуитету и овдје осјећа", поручио је Додик.

Вулин је истакао да је сарадња у овој области договорена на посљедњем састанку Вучића и Додика у Београду, те навео да ће Србија учинити значајне напоре да у економском смислу оснажи и помогне Српску.

"`Космос` може да рачуна на 100 милиона динара /око 847.000 евра/ од Министарства одбране. Овај споразум смо дуго радили, али је он убрзан након састанка два председника", нагласио је Вулин.

Према његовим ријечима, у складу са наређењима врховног команданта Војске Србије Александра Вучића и његовог договора са Додиком, Министарство одбране је обезбиједило 850 милиона динара /око 7,2 милиона евра/ за различите потребе предузећа одбрамбене индустрије Републике Српске.

"То се односи на ремонт наших тенковских мотора, авионских мотора и ево сада споразум са `Космосом`", рекао је Вулин.

Он је поручио да, док год је на челу Србије Алексадар Вучић, Српска може рачунати на њену пуну подршку, као и на то да ће економски, политички и дипломатски капацитети Србије увијек бити на располагању Српској, њеном руководству и народу.



(БН ТВ/Срна)

Коментари / 24

Оставите коментар
Name

ЖИКА Ж

18.06.2018 09:06

Вучићу тебе неко вуче за нос. Видиш ли да личиш на Пинокија!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Труе

18.06.2018 09:48

Обојица припадају истом центру моћи, исте менторе имају.

Name

Правда

18.06.2018 18:55

Подрска Додику за изборе , прва ињекција са новцем . Није нико луд

Name

БЛМ

18.06.2018 09:06

Е мој Вуцицу,правис велику греску сто подрзавас криминалца Додика.Или сте исти или те његови налогодавци са запада притисцу па морас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бајкер

18.06.2018 09:35

Немозе вама нико помоц. Бог вам је дао да сами себе униставате. Имали ико паметан.

Name

Новоматиц Адмирал

18.06.2018 09:11

А најбољу сарадњу имају у прању Новоматицовог прљавог новца. Фирме које најбоље сарадњу по питању Новоматицивог прања новца су НОВО ИНВЕСТМЕНТ доо, АДМИРА доо,БЕО ГАМИНГ доо и УНИБРОС СТЕЕЛ доо из Србије са фирмама НОВО РС доо и РСА ГАМИНГ доо из Републике Српске. Предивна сарадња под покровитељством два џепароша!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

18.06.2018 10:08

Да да,а коначно је и УНИБРОС СТЕЕЛ ЛТД поставио свог министра финанција Синишу Малог. Сад ће прање Новоматицовог новца ићи глатко. Вујовић се мало бунио,али зато Синиша Мали пристаје без поговора. Што се тиче министра Зорана Тегелтије званог жваљо,он је за даноноћно прање новца.

Name

Хм!

18.06.2018 09:21

Кога муфљузи фсрбсте,заиста интилигенција вам је на ниском нивоу,ако мислите да народ не препознаје зле намјере,па то су паре за подрску на изборима Додику и Цвијановицки Вуцицу на кривом си путу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Харе

18.06.2018 09:22

Помазе.. а Крагујевац на кољенима, протестима.. то сто раде у РС-у, боље да су се увезали с намјенском из Федерације, која биљези добит са преко 400 милиона, скоро ко трецина будзета РС-а, ал јок! Додик им мазе оци!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кхал Дрого

18.06.2018 09:22

Подразумијева се да ће сарадња између двије републике,. Српске и Србије, бити најбоља могућа у свим областима, тако и у области одбране. Истина, разна поган се упире да затрује те односе, углавном неки лајавци у сарај Шехерану који воле генерисати проблеме, но џаба им, превише тога народ у ове двије републике спаја, историја, традиција, духовност, култура, језик, родбинске везе, а и током свјетског купа у Русији, барем једнако страсно ако не и више се навија за Србију у Српској него у самој Србији. За кога навијају у сарај Шехерану не знамо, нема њихових у Русији, нема Турске, нема Исламске Државе Ирака и Леванта. Ништа, могу и они навијати за Србију, ми се нећемо љутити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

18.06.2018 11:13

Навијај брате ко ти брани ал не морас мрзит друге. Мало си примитиван са својим коментарима.

Name

Тттт

18.06.2018 12:05

Јадна је дрзава, ако има у њој бар јос двојица као ти.

Name

Сара

18.06.2018 12:15

Ти Кхал Дрого си пун неке мрзње и злобе. Благо мајци која те роди. Досадан си са тим твојим називима за Сарајево. Мислис да цес добити награду за то. Који примитивизам!

Name

Еј

18.06.2018 12:24

Па ти помјешао бабе и жабе какве везе има фудбал са овом темом.Тема је је..вање у мозак народа од стране ове двојице дилетаната. Пун нам је к...ц те сарадње деценијама,а никакве користи за народ са обје стране Дрине,већ само политичарима за изборне кампање.Луд човјек зна да нема говора о ремонту тенковских или било каквих мотора у ФАМОСУ Пале гдје завршен стечајни поступак,фабрику купила Општина Пале и распродаје је на дјелове.Радници растјерани без плата које никада нису добили о чему је и БН правио десетине прилога.Сам Додик је спустио главу када је ову бајку причао новинарима након састанка.Који Космос,какве ракете, кога више зезате.Ко ће возати ракете преко границе када ће то ови Хрвати и Бошњаци из Министарства БиХ стопирати.Дајте Вулину оне ракете испод настрешнице у Бањалуци некадашњу велику војну тајну ЈНА.Направите макету ракете дугог домета од дрвета и добро офарбајте закачите за трактор и нека Миле тракториста је довезе у Београд двојици великих Александара.Назовите је МИЛОРАД јер већ постоји АЛЕКСАНДАР. Шта је проблем са коментарима у стилу НЕWС НЕТ па се необјављу,када се ови што треба да раде озбиљне државне послове нас зезају као да смо малоумни.

Name

Штап

18.06.2018 12:34

Досадан си са тим твојим коментарима. Ко ли те само за ово плача? Јадна ти је и глава и душа.

Name

ре Кхал Дрого

18.06.2018 13:06

Само да те напоменем да су за "сарај Шехерану" изгинуле на хиљаде српских младића, ти са таквим коментарима пљујеш у лица њиховим родитељима. Остатак коментара је матрица из 1990-тих. У Федерацији се далеко више ради а мнго мање паламуди, федерација има велику намјенску индустрију а твој Баја нема ништа. Ова прича Вулина и компаније је за малу дјецу.

Name

Вип

18.06.2018 13:06

Како ти промаси тему Кхал Дрого! Изгледа имас само једну једину тему и мисао у глави па не мозес тако лако да је одбацис. Замисли,да ја на ову горе тему објасњавам како се прави торта. Твој коментар је и тузан и залостан!

Name

ре Еј

18.06.2018 13:08

БРАВО, потписујем од-до.

Name

ШУПЉИ

18.06.2018 09:30

Код овог баје све му неко крив, ти си све девастирао нико у томе није учествовао.! Никаквих ремонта неће бити, Вулин је обећао и ремонт тенкова у РС али наравно да до тога неће доћи, за такве ствари надлежна је БиХ, ентитети немогу тек тако превозити тенкове преко границе. Шупља прича за нискообразовано бирачко тијело.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СЈАШКО ОДОЗГОРОВИЋ

18.06.2018 09:55

Какву празну сламу млати министар одбране који није служио војни рок?Жалосно је ко све може да буде министар одбране.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

18.06.2018 11:41

Они помугну са 7 милијона а украду и однесу 70 сад це додик јос који кредит дигнут и онда це они то подијелити приватизираним фирмама тајкуна криминалаца докад це ово лудило да буде присутно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Масала

18.06.2018 13:06

Народе !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

неко

18.06.2018 13:51

И треба да је добра сарадња, то је сасвим логично, бит ће, сигурно, још и боља, све честитке нашој влади.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само

20.06.2018 13:06

Тако, то срце зели !!!

ОДГОВОРИТЕ