Dobra saradnja Srpske i Srbije

U skladu sa naređenjima vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića i njegovog dogovora sa Dodikom, Ministarstvo odbrane je obezbijedilo 850 miliona dinara /oko 7,2 miliona evra/ za različite potrebe preduzeća odbrambene industrije Republike Srpske.

Republika Srpska 18.06.2018 | 10:58
Dobra saradnja Srpske i Srbije
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da postoji dobra saradnja namjenske industrije Srpske sa kompanijama u Srbiji, te da je rezultat te saradnje i sporazum o remontu raketnih sistema koji će danas biti potpisan između preduzeća "Kosmos" iz Banjaluke i "Jugoimport SDPR" Beograd.

Nakon sastanka sa ministrom odbrane Srbije Aleksandrom Vulinom u Banjaluci, Dodik je istakao da je obostrana namjera da se pojača ta saradnja u narednom periodu.

"Cilj nam je da pokušamo da podignemo onaj dio industrije koji je znanto devastiran intervencijom međunarodnog faktora, koji je doveo do toga da se napravi potpuni debalans u BiH. Tako je u Federaciji BiH ostalo šest veoma funkcionalnih fabrika oružja i municije, a u Srpskoj je to sve devastirano", rekao je Dodik novinarima nakon sastanka.

Predsjednik Dodik je naglasio da Srpska pokušava ne iz konkurentskog, nego iz čistog komercijalnog razloga da podigne određene vrste proizvodnje, te da u tome ima podršku Ministarstva odbrane Srbije i ministra Vulina.

Dodik je ukazao na dobru saradnju sa ovim ministarstvom, ali ukupnu saradnju sa Srbijom u svakom pogledu.

"Jedna energija je unesena u rukovodstvo Srbije na čelu sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem, a energija naše dobre saradnje se u kontinuitetu i ovdje osjeća", poručio je Dodik.

Vulin je istakao da je saradnja u ovoj oblasti dogovorena na posljednjem sastanku Vučića i Dodika u Beogradu, te naveo da će Srbija učiniti značajne napore da u ekonomskom smislu osnaži i pomogne Srpsku.

"`Kosmos` može da računa na 100 miliona dinara /oko 847.000 evra/ od Ministarstva odbrane. Ovaj sporazum smo dugo radili, ali je on ubrzan nakon sastanka dva predsednika", naglasio je Vulin.

Prema njegovim riječima, u skladu sa naređenjima vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića i njegovog dogovora sa Dodikom, Ministarstvo odbrane je obezbijedilo 850 miliona dinara /oko 7,2 miliona evra/ za različite potrebe preduzeća odbrambene industrije Republike Srpske.

"To se odnosi na remont naših tenkovskih motora, avionskih motora i evo sada sporazum sa `Kosmosom`", rekao je Vulin.

On je poručio da, dok god je na čelu Srbije Aleksadar Vučić, Srpska može računati na njenu punu podršku, kao i na to da će ekonomski, politički i diplomatski kapaciteti Srbije uvijek biti na raspolaganju Srpskoj, njenom rukovodstvu i narodu.



(BN TV/Srna)

Komentari / 24

Ostavite komentar
Name

ŽIKA Ž

18.06.2018 09:06

Vučiću tebe neko vuče za nos. Vidiš li da ličiš na Pinokija!!!

ODGOVORITE
Name

True

18.06.2018 09:48

Obojica pripadaju istom centru moći, iste mentore imaju.

Name

Pravda

18.06.2018 18:55

Podrska Dodiku za izbore , prva injekcija sa novcem . Nije niko lud

Name

BLM

18.06.2018 09:06

E moj Vucicu,pravis veliku gresku sto podrzavas kriminalca Dodika.Ili ste isti ili te njegovi nalogodavci sa zapada pritiscu pa moras.

ODGOVORITE
Name

Bajker

18.06.2018 09:35

Nemoze vama niko pomoc. Bog vam je dao da sami sebe unistavate. Imali iko pametan.

Name

Novomatic Admiral

18.06.2018 09:11

A najbolju saradnju imaju u pranju Novomaticovog prljavog novca. Firme koje najbolje saradnju po pitanju Novomaticivog pranja novca su NOVO INVESTMENT doo, ADMIRA doo,BEO GAMING doo i UNIBROS STEEL doo iz Srbije sa firmama NOVO RS doo i RSA GAMING doo iz Republike Srpske. Predivna saradnja pod pokroviteljstvom dva džeparoša!

ODGOVORITE
Name

re

18.06.2018 10:08

Da da,a konačno je i UNIBROS STEEL LTD postavio svog ministra financija Sinišu Malog. Sad će pranje Novomaticovog novca ići glatko. Vujović se malo bunio,ali zato Siniša Mali pristaje bez pogovora. Što se tiče ministra Zorana Tegeltije zvanog žvaljo,on je za danonoćno pranje novca.

Name

Hm!

18.06.2018 09:21

Koga mufljuzi fsrbste,zaista intiligencija vam je na niskom nivou,ako mislite da narod ne prepoznaje zle namjere,pa to su pare za podrsku na izborima Dodiku i Cvijanovicki Vucicu na krivom si putu!

ODGOVORITE
Name

Hare

18.06.2018 09:22

Pomaze.. a Kragujevac na koljenima, protestima.. to sto rade u RS-u, bolje da su se uvezali s namjenskom iz Federacije, koja biljezi dobit sa preko 400 miliona, skoro ko trecina budzeta RS-a, al jok! Dodik im maze oci!

ODGOVORITE
Name

Khal Drogo

18.06.2018 09:22

Подразумијева се да ће сарадња између двије републике,. Српске и Србије, бити најбоља могућа у свим областима, тако и у области одбране. Истина, разна поган се упире да затрује те односе, углавном неки лајавци у сарај Шехерану који воле генерисати проблеме, но џаба им, превише тога народ у ове двије републике спаја, историја, традиција, духовност, култура, језик, родбинске везе, а и током свјетског купа у Русији, барем једнако страсно ако не и више се навија за Србију у Српској него у самој Србији. За кога навијају у сарај Шехерану не знамо, нема њихових у Русији, нема Турске, нема Исламске Државе Ирака и Леванта. Ништа, могу и они навијати за Србију, ми се нећемо љутити.

ODGOVORITE
Name

Kiki

18.06.2018 11:13

Navijaj brate ko ti brani al ne moras mrzit druge. Malo si primitivan sa svojim komentarima.

Name

Tttt

18.06.2018 12:05

Jadna je drzava, ako ima u njoj bar jos dvojica kao ti.

Name

Sara

18.06.2018 12:15

Ti Khal Drogo si pun neke mrznje i zlobe. Blago majci koja te rodi. Dosadan si sa tim tvojim nazivima za Sarajevo. Mislis da ces dobiti nagradu za to. Koji primitivizam!

Name

Ej

18.06.2018 12:24

Pa ti pomješao babe i žabe kakve veze ima fudbal sa ovom temom.Tema je je..vanje u mozak naroda od strane ove dvojice diletanata. Pun nam je k...c te saradnje decenijama,a nikakve koristi za narod sa obje strane Drine,već samo političarima za izborne kampanje.Lud čovjek zna da nema govora o remontu tenkovskih ili bilo kakvih motora u FAMOSU Pale gdje završen stečajni postupak,fabriku kupila Opština Pale i rasprodaje je na djelove.Radnici rastjerani bez plata koje nikada nisu dobili o čemu je i BN pravio desetine priloga.Sam Dodik je spustio glavu kada je ovu bajku pričao novinarima nakon sastanka.Koji Kosmos,kakve rakete, koga više zezate.Ko će vozati rakete preko granice kada će to ovi Hrvati i Bošnjaci iz Ministarstva BiH stopirati.Dajte Vulinu one rakete ispod nastrešnice u Banjaluci nekadašnju veliku vojnu tajnu JNA.Napravite maketu rakete dugog dometa od drveta i dobro ofarbajte zakačite za traktor i neka Mile traktorista je doveze u Beograd dvojici velikih Aleksandara.Nazovite je MILORAD jer već postoji ALEKSANDAR. Šta je problem sa komentarima u stilu NEWS NET pa se neobjavlju,kada se ovi što treba da rade ozbiljne državne poslove nas zezaju kao da smo maloumni.

Name

Štap

18.06.2018 12:34

Dosadan si sa tim tvojim komentarima. Ko li te samo za ovo plača? Jadna ti je i glava i duša.

Name

re Khal Drogo

18.06.2018 13:06

Samo da te napomenem da su za "saraj Šeheranu" izginule na hiljade srpskih mladića, ti sa takvim komentarima pljuješ u lica njihovim roditeljima. Ostatak komentara je matrica iz 1990-tih. U Federaciji se daleko više radi a mngo manje palamudi, federacija ima veliku namjensku industriju a tvoj Baja nema ništa. Ova priča Vulina i kompanije je za malu djecu.

Name

Vip

18.06.2018 13:06

Kako ti promasi temu Khal Drogo! Izgleda imas samo jednu jedinu temu i misao u glavi pa ne mozes tako lako da je odbacis. Zamisli,da ja na ovu gore temu objasnjavam kako se pravi torta. Tvoj komentar je i tuzan i zalostan!

Name

re Ej

18.06.2018 13:08

BRAVO, potpisujem od-do.

Name

ŠUPLJI

18.06.2018 09:30

Kod ovog baje sve mu neko kriv, ti si sve devastirao niko u tome nije učestvovao.! Nikakvih remonta neće biti, Vulin je obećao i remont tenkova u RS ali naravno da do toga neće doći, za takve stvari nadležna je BiH, entiteti nemogu tek tako prevoziti tenkove preko granice. Šuplja priča za niskoobrazovano biračko tijelo.

ODGOVORITE
Name

SJAŠKO ODOZGOROVIĆ

18.06.2018 09:55

Kakvu praznu slamu mlati ministar odbrane koji nije služio vojni rok?Žalosno je ko sve može da bude ministar odbrane.

ODGOVORITE
Name

Rade

18.06.2018 11:41

Oni pomugnu sa 7 milijona a ukradu i odnesu 70 sad ce dodik jos koji kredit dignut i onda ce oni to podijeliti privatiziranim firmama tajkuna kriminalaca dokad ce ovo ludilo da bude prisutno.

ODGOVORITE
Name

Masala

18.06.2018 13:06

Narode !!!

ODGOVORITE
Name

neko

18.06.2018 13:51

I treba da je dobra saradnja, to je sasvim logično, bit će, sigurno, još i bolja, sve čestitke našoj vladi.

ODGOVORITE
Name

Samo

20.06.2018 13:06

Tako, to srce zeli !!!

ODGOVORITE