Мурињо спремио 70.000.000 за Вилијана!

Зимус није могло, хоће ли се десити сада?

Фудбал 21.06.2018 | 22:30
Мурињо спремио 70.000.000 за Вилијана!
Спремио се Жозе Мурињо за велико сређивање поставе и већ се назиру контуре тима који би од јесени требало да нападне шампионску титулу у Премијер лиги. 

Из Шахтјора стиже Фред за 66.000.000 евра (59.000.000+7.000.000), из Порта је договорен Диего Далот за нешто мање од 25.000.000 евра, а сада ће Мурињо покушати да реши дефицитарну позицију десног крила. А, прва опција је његов миљеник из Челсија - Вилијан.

Мурињо је место где је имао највише проблема током сезона покушао да закрпи Челсијевим Бразилцем још зимус, али одговорни на Стамфорд Бриџу, а пре свега Антонио Конте нису желели да се одрекну свог понајбољег играча у врло турбулентној сезони. Није прошло зимус, али сада тешко да ће Челси успети да задржи свог Бразилца. Управо је Мурињо био тај који је довео Вилијана у Западни Лондон из Анжија 2013. године и од тада су изградили врло добар однос, пошто је био редован код португалског стручњака. Управо би тај моменат Мурињо желео да искористи како би Вилијана намамио да дође у Манчестер. 

Велике муке са тим десним крилом има Мурињо дуже време и никако није успео да пронађе адекватно решење у саставу. Прошле сезоне је гурао чак и Маркуса Рашфорда, Џесија Лингарда, па чак и Антонија Марсијала, иако то нису њихове природне позиције, али ниједна комбинација није дала прави резултат. Марсијал се сада спрема за одлазак из Јунајтеда пошто му је дојадило да стално буде резерва, посебно сада када му је конкуренција за леви бок Алексис Санчез. А ни Вилијану се не свиђа улога резервисте код Контеа, иако је прошлог месеца проглашен за Челсијевог играча године. 

Због свега Мурињо је за овај посао спремио 70.000.000 евра, свестан да Челси неће сести за преговарачки сто уколико не буде разумне понуде. С обзиром да се Челси сада налази у моменту када се ломе копља око новог тренера, а и Мундијал је тек почео, Посебни ће морати да се стрпи док не дочека свог деснокрилног офанзивца. Подсетимо, Мурињо је из Челсија прошлог лета довео Немању Матића за готово 45.000.000 евра и познато је да Португалац воли да доводи играче с којима је већ сарађивао, а који му одговарају у систему.

Вилијан са Челсијем има уговор на још две сезоне, а много тога зависиће и од тога ко ће бити нови тренер Плаваца. Конте је вероватно завршио своје на Бриџу.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар