Murinjo spremio 70.000.000 za Vilijana!

Zimus nije moglo, hoće li se desiti sada?

Fudbal 21.06.2018 | 22:30
Murinjo spremio 70.000.000 za Vilijana!
Spremio se Žoze Murinjo za veliko sređivanje postave i već se naziru konture tima koji bi od jeseni trebalo da napadne šampionsku titulu u Premijer ligi. 

Iz Šahtjora stiže Fred za 66.000.000 evra (59.000.000+7.000.000), iz Porta je dogovoren Diego Dalot za nešto manje od 25.000.000 evra, a sada će Murinjo pokušati da reši deficitarnu poziciju desnog krila. A, prva opcija je njegov miljenik iz Čelsija - Vilijan.

Murinjo je mesto gde je imao najviše problema tokom sezona pokušao da zakrpi Čelsijevim Brazilcem još zimus, ali odgovorni na Stamford Bridžu, a pre svega Antonio Konte nisu želeli da se odreknu svog ponajboljeg igrača u vrlo turbulentnoj sezoni. Nije prošlo zimus, ali sada teško da će Čelsi uspeti da zadrži svog Brazilca. Upravo je Murinjo bio taj koji je doveo Vilijana u Zapadni London iz Anžija 2013. godine i od tada su izgradili vrlo dobar odnos, pošto je bio redovan kod portugalskog stručnjaka. Upravo bi taj momenat Murinjo želeo da iskoristi kako bi Vilijana namamio da dođe u Mančester. 

Velike muke sa tim desnim krilom ima Murinjo duže vreme i nikako nije uspeo da pronađe adekvatno rešenje u sastavu. Prošle sezone je gurao čak i Markusa Rašforda, Džesija Lingarda, pa čak i Antonija Marsijala, iako to nisu njihove prirodne pozicije, ali nijedna kombinacija nije dala pravi rezultat. Marsijal se sada sprema za odlazak iz Junajteda pošto mu je dojadilo da stalno bude rezerva, posebno sada kada mu je konkurencija za levi bok Aleksis Sančez. A ni Vilijanu se ne sviđa uloga rezerviste kod Kontea, iako je prošlog meseca proglašen za Čelsijevog igrača godine. 

Zbog svega Murinjo je za ovaj posao spremio 70.000.000 evra, svestan da Čelsi neće sesti za pregovarački sto ukoliko ne bude razumne ponude. S obzirom da se Čelsi sada nalazi u momentu kada se lome koplja oko novog trenera, a i Mundijal je tek počeo, Posebni će morati da se strpi dok ne dočeka svog desnokrilnog ofanzivca. Podsetimo, Murinjo je iz Čelsija prošlog leta doveo Nemanju Matića za gotovo 45.000.000 evra i poznato je da Portugalac voli da dovodi igrače s kojima je već sarađivao, a koji mu odgovaraju u sistemu.

Vilijan sa Čelsijem ima ugovor na još dve sezone, a mnogo toga zavisiće i od toga ko će biti novi trener Plavaca. Konte je verovatno završio svoje na Bridžu.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar