Јоахиме, како ћеш ово да објасниш?!

Старт какав Немачка не памти. . . ! Нит' победе, нит' гола. . . !

Фудбал 18.06.2018 | 17:45
Јоахиме, како ћеш ово да објасниш?!
Неко ће рећи да је изненађење, неко да је ово само кулминација великих проблема који су се накупили уочи Светског првенства, али чињеница је да Немачка не личи на екипу која је пре четири године с великом лакоћом покорила свет! 

Мексико је надиграо актуелног шампиона света у апсолутно свим сегментима игре, а права је срећа што екипа Јоахима Лева није до краја примила још неки погодак. Додуше, то је брига којем ће селектор Мексика Хуан Карлос Осорио морати озбиљно да се посвети у наредним данима. 

Немачка је на Лужњикију изгледала потпуно раштимовано, разбијено, дезоријентисано. Све оно што Панцери углавном нису били у трећем миленијуму, а посебно откако је кормило репрезентације преузео Лев.

Не мора ништа да значи, али овај почетак Немачке нимало не може да охрабри никога. Посебно ако се у обзир узме како је Немачка изгледала током претходна четири издања светских шампионата, у којима је узела једну титулу (2014), два пута била трећа (2006, 2010) и једном друга на свету (2002).

Оно што је Немачку претходних година красило на највећим планетарним такмичењима јесте убедљива игра, посебно упечатљива у првим и нокаут утакмицама. Довољно је само погледати како су Панцери отварали сваки Мундијал у овом веку. Саудијска Арабија срављена је са 8:0 давне 2002, четири године касније управо у Немачкој било је 4:2, док се Аустралија у Јужној Африци провела још горе - 4:0. На крају сетимо се и да је Панцер дивизија у првој утакмици шампионског похода у Бразилу прегазила Португалију резултатом 4:0, када је троструки стрелац био Томас Милер, а стрелац је био и Матс Хумелс. Свако отварање Светског првенства пратио је исти модел - гол је падао увек у првих 20 минута утакмице! Дакле, муњевита офанзива од првог минута, да се противник удави већ на старту. 

Данас против Мексика, Немачка је у шеснаестерцу узела чак тринаест шутева, а само два су ишла у оквир гола Гиљерма Очое. 

Издање на Лужњикију било је за заборав. Нит гола, нит победе...

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар