Joahime, kako ćeš ovo da objasniš?!

Start kakav Nemačka ne pamti. . . ! Nit' pobede, nit' gola. . . !

Fudbal 18.06.2018 | 17:45
Joahime, kako ćeš ovo da objasniš?!
Neko će reći da je iznenađenje, neko da je ovo samo kulminacija velikih problema koji su se nakupili uoči Svetskog prvenstva, ali činjenica je da Nemačka ne liči na ekipu koja je pre četiri godine s velikom lakoćom pokorila svet! 

Meksiko je nadigrao aktuelnog šampiona sveta u apsolutno svim segmentima igre, a prava je sreća što ekipa Joahima Leva nije do kraja primila još neki pogodak. Doduše, to je briga kojem će selektor Meksika Huan Karlos Osorio morati ozbiljno da se posveti u narednim danima. 

Nemačka je na Lužnjikiju izgledala potpuno raštimovano, razbijeno, dezorijentisano. Sve ono što Panceri uglavnom nisu bili u trećem milenijumu, a posebno otkako je kormilo reprezentacije preuzeo Lev.

Ne mora ništa da znači, ali ovaj početak Nemačke nimalo ne može da ohrabri nikoga. Posebno ako se u obzir uzme kako je Nemačka izgledala tokom prethodna četiri izdanja svetskih šampionata, u kojima je uzela jednu titulu (2014), dva puta bila treća (2006, 2010) i jednom druga na svetu (2002).

Ono što je Nemačku prethodnih godina krasilo na najvećim planetarnim takmičenjima jeste ubedljiva igra, posebno upečatljiva u prvim i nokaut utakmicama. Dovoljno je samo pogledati kako su Panceri otvarali svaki Mundijal u ovom veku. Saudijska Arabija sravljena je sa 8:0 davne 2002, četiri godine kasnije upravo u Nemačkoj bilo je 4:2, dok se Australija u Južnoj Africi provela još gore - 4:0. Na kraju setimo se i da je Pancer divizija u prvoj utakmici šampionskog pohoda u Brazilu pregazila Portugaliju rezultatom 4:0, kada je trostruki strelac bio Tomas Miler, a strelac je bio i Mats Humels. Svako otvaranje Svetskog prvenstva pratio je isti model - gol je padao uvek u prvih 20 minuta utakmice! Dakle, munjevita ofanziva od prvog minuta, da se protivnik udavi već na startu. 

Danas protiv Meksika, Nemačka je u šesnaestercu uzela čak trinaest šuteva, a samo dva su išla u okvir gola Giljerma Očoe. 

Izdanje na Lužnjikiju bilo je za zaborav. Nit gola, nit pobede...

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar