Дуле: Партизан личи на Макаби са оволико странаца!

Драго ми је што ће Будућност у Евролигу! Трофејни стручњак говорио о разним темама у регионалној кошарци, као и о томе зашто је организован Фајнал фор Евролиге у Београду. . .

Кошарка 21.06.2018 | 20:20
Дуле: Партизан личи на Макаби са оволико странаца!
Селектор Босне и Херцеговине и бивши тренер Партизана Душко Вујошевић рекао је да су црно-бели ове сезоне изгледали потпуно без концепта, да Црвена звезда упркос одбрани титуле првака Србије не може да буде задовољна постигнутим, као и да је Будућност освајањем Јадранске лиге и пласманом у Евролигу коначно награђена за труд и улагања из претходних година.

“Мени је драго што је Будућност изборила Евролигу. После толико труда свих ових година. Бокан зна колико улажу, испуне обећано, имају стабилан буџет, добру основу домаћих играча, који немају екстра квалитет, али имају карактер и сваки дан су изнад просека. Одлично функционишу као целина, што важи и за странце, који не избегавају тренинг, не траже посебни статус, не чашћавају присуством, мада су више могли учинком у финалу. Добро су формиран тим, који је добро вођен и који је искористио слабости противника“, рекао је Вујошевић за Блиц.

Упитан како коментарише резултат Црвене звезде у тек завршеној сезони, Вујошевић је казао:

“Почетак је обећавао да ће уз напредак бити главни фаворит за АБА, играти пристојно у Евролиги, иако је Ф4 организован у Београду уз претходну рачуницу да ће га Звезда играти или се борити за Ф4. Не могу да нас лажу, то бар ми који смо у кошарци знамо, као и мотиве оних који су га организовали и кандидовали се. По више сегмената сезона је неуспешна, а видећемо шта ће бити са руковођењем клуба, ко ће га водити, да ли ће остати исти људи, имати подршку државе као што је до ове сезоне стајала иза клуба“.

Где је Партизан у целој тој причи?

“Освојили су куп и чинило ми се узели замах. Неке ствари око чувене Марфин банке су се решавале и то није мала ствар, јер се годинама због неспособности, или не знам којих разлога, сервисирала камата, правили анекси, а главница остајала нетакнута. Председник Мијаиловић је у том смислу урадио добру ствар, али покушавају да направе инстант резултат, немају концепцију, јер у недостатку финансија и због дугова не могу да купују играче, али их и не праве“.

Он сматра да су се црно-бели превише ослонили на играче из иностранства.

“Личи на Макаби, са толико странаца. Божић препоручио Брајму? Чекај, када је Партизан играо са четири странца? Причали смо како је Будућност направила резултат... Не понашају се и даље коректно према мени... Ја нисам био довољно паметан, жртвовао сам своје здравље, као, генерале, даћемо бубрег, а нема реакције од те војске... Али све ће то народ позлатити. Ја се борим, шта да вам кажем, али опет ништа не би другачије урадио, дао и клубу и играчима, можда са мање емоција, чувајући здравље, јер на крају победи ко је здравији“, закључио је Вујошевић.

Извор: моззартспорт

Фото: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар