Dule: Partizan liči na Makabi sa ovoliko stranaca!

Drago mi je što će Budućnost u Evroligu! Trofejni stručnjak govorio o raznim temama u regionalnoj košarci, kao i o tome zašto je organizovan Fajnal for Evrolige u Beogradu. . .

Košarka 21.06.2018 | 20:20
Dule: Partizan liči na Makabi sa ovoliko stranaca!
Selektor Bosne i Hercegovine i bivši trener Partizana Duško Vujošević rekao je da su crno-beli ove sezone izgledali potpuno bez koncepta, da Crvena zvezda uprkos odbrani titule prvaka Srbije ne može da bude zadovoljna postignutim, kao i da je Budućnost osvajanjem Jadranske lige i plasmanom u Evroligu konačno nagrađena za trud i ulaganja iz prethodnih godina.

“Meni je drago što je Budućnost izborila Evroligu. Posle toliko truda svih ovih godina. Bokan zna koliko ulažu, ispune obećano, imaju stabilan budžet, dobru osnovu domaćih igrača, koji nemaju ekstra kvalitet, ali imaju karakter i svaki dan su iznad proseka. Odlično funkcionišu kao celina, što važi i za strance, koji ne izbegavaju trening, ne traže posebni status, ne čašćavaju prisustvom, mada su više mogli učinkom u finalu. Dobro su formiran tim, koji je dobro vođen i koji je iskoristio slabosti protivnika“, rekao je Vujošević za Blic.

Upitan kako komentariše rezultat Crvene zvezde u tek završenoj sezoni, Vujošević je kazao:

“Početak je obećavao da će uz napredak biti glavni favorit za ABA, igrati pristojno u Evroligi, iako je F4 organizovan u Beogradu uz prethodnu računicu da će ga Zvezda igrati ili se boriti za F4. Ne mogu da nas lažu, to bar mi koji smo u košarci znamo, kao i motive onih koji su ga organizovali i kandidovali se. Po više segmenata sezona je neuspešna, a videćemo šta će biti sa rukovođenjem kluba, ko će ga voditi, da li će ostati isti ljudi, imati podršku države kao što je do ove sezone stajala iza kluba“.

Gde je Partizan u celoj toj priči?

“Osvojili su kup i činilo mi se uzeli zamah. Neke stvari oko čuvene Marfin banke su se rešavale i to nije mala stvar, jer se godinama zbog nesposobnosti, ili ne znam kojih razloga, servisirala kamata, pravili aneksi, a glavnica ostajala netaknuta. Predsednik Mijailović je u tom smislu uradio dobru stvar, ali pokušavaju da naprave instant rezultat, nemaju koncepciju, jer u nedostatku finansija i zbog dugova ne mogu da kupuju igrače, ali ih i ne prave“.

On smatra da su se crno-beli previše oslonili na igrače iz inostranstva.

“Liči na Makabi, sa toliko stranaca. Božić preporučio Brajmu? Čekaj, kada je Partizan igrao sa četiri stranca? Pričali smo kako je Budućnost napravila rezultat... Ne ponašaju se i dalje korektno prema meni... Ja nisam bio dovoljno pametan, žrtvovao sam svoje zdravlje, kao, generale, daćemo bubreg, a nema reakcije od te vojske... Ali sve će to narod pozlatiti. Ja se borim, šta da vam kažem, ali opet ništa ne bi drugačije uradio, dao i klubu i igračima, možda sa manje emocija, čuvajući zdravlje, jer na kraju pobedi ko je zdraviji“, zaključio je Vujošević.

Izvor: mozzartsport

Foto: Starsport

Komentari / 0

Ostavite komentar