Сергејев отац: Јуве је идеална опција!

Тамо би могао да сања и Златну лопту! Има времена за Реал! Никола Милинковић за Тутоспорт. . .

Фудбал 18.06.2018 | 22:30
Сергејев отац: Јуве је идеална опција!
Лацио превише тражи, Јувентус не може да трчи ту трку са Реалом, Манчестер јунајтедом, па и Пари Сен Жерменом. Такви су били медијски написи последњих недеља кад се говорило о будућности Сергеја Милинковић Савића. Међутим, отац 23-годишњег фудбалера Никола Милинковић у интервјуу за торински Тутоспорт, пословично наклоњен Старој дами, каже да би Јувентус био прави избор за Сергеја.

“Рекао сам му много пута да би Јувентус био савршен за њега, идеалан клуб”, почиње Милинковић причу за Тутоспорт.

“У Торину живи престижан клуб, вишеструки шампион, који већ годинама доминира сценом. Тамо би имао прилику да настави да расте, да достигне пуну зрелост. Са врхунским саиграчима какви су Пауло Дибала, Даглас Коста и други могао би да освоји скудето, Куп, зашто не и да пружи значајан допринос у тријумфу у Лиги шампиона? Јуве увек оде далеко у том такмичењу, а ако би и успели да освоје најпрестижнији трофеј, Сергеј би могао чак и да сања о Златној лопти”, оптимиста је Милинковић сениор.

Истина, ни Сергеј до сада није крио да је навијач Реала с обзиром на то да је одрастао у Шпанији док је Никола још био активан фудбалер.

“То је тачно, али у Шпанију може ис а 25, кад достигне ту пуну зрелост. То је и Зинедин Зидан урадио. Торино је сјајан град, много мирнији, лакши за живот него Рим. Може да се примети разлика у животном стилу”, наставља Никола да сипа хвалоспеве.

А како Милинковић види сва силна поређења којима медији у последње време часте јуниора?

“Видим га као мешавину Зидана и Златана Ибрахимовића. Има ту експлозивну комбинацију изузетне технике и физичке моћи. Сергеј доминира. И не видим његове слабости.  Кад има лопту у ногама може са њом да ради шта пожели. У ваздуху извлачи највише од својих 191 центиметара. Изнад свега, мисли два пута брже од осталих играча. Већ кад прими лопту има две или три опције у глави, а у делићу секунде одлучи која је најбоља”.

За крај, много се полемисало и око идеалне позиције за Сергеја?

“Он је десетка и по мени би требало да игра иза нападача. Он је прототип модерног везисте”, закључује Никола Милинковић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар