Sergejev otac: Juve je idealna opcija!

Tamo bi mogao da sanja i Zlatnu loptu! Ima vremena za Real! Nikola Milinković za Tutosport. . .

Fudbal 18.06.2018 | 22:30
Sergejev otac: Juve je idealna opcija!
Lacio previše traži, Juventus ne može da trči tu trku sa Realom, Mančester junajtedom, pa i Pari Sen Žermenom. Takvi su bili medijski napisi poslednjih nedelja kad se govorilo o budućnosti Sergeja Milinković Savića. Međutim, otac 23-godišnjeg fudbalera Nikola Milinković u intervjuu za torinski Tutosport, poslovično naklonjen Staroj dami, kaže da bi Juventus bio pravi izbor za Sergeja.

“Rekao sam mu mnogo puta da bi Juventus bio savršen za njega, idealan klub”, počinje Milinković priču za Tutosport.

“U Torinu živi prestižan klub, višestruki šampion, koji već godinama dominira scenom. Tamo bi imao priliku da nastavi da raste, da dostigne punu zrelost. Sa vrhunskim saigračima kakvi su Paulo Dibala, Daglas Kosta i drugi mogao bi da osvoji skudeto, Kup, zašto ne i da pruži značajan doprinos u trijumfu u Ligi šampiona? Juve uvek ode daleko u tom takmičenju, a ako bi i uspeli da osvoje najprestižniji trofej, Sergej bi mogao čak i da sanja o Zlatnoj lopti”, optimista je Milinković senior.

Istina, ni Sergej do sada nije krio da je navijač Reala s obzirom na to da je odrastao u Španiji dok je Nikola još bio aktivan fudbaler.

“To je tačno, ali u Španiju može is a 25, kad dostigne tu punu zrelost. To je i Zinedin Zidan uradio. Torino je sjajan grad, mnogo mirniji, lakši za život nego Rim. Može da se primeti razlika u životnom stilu”, nastavlja Nikola da sipa hvalospeve.

A kako Milinković vidi sva silna poređenja kojima mediji u poslednje vreme časte juniora?

“Vidim ga kao mešavinu Zidana i Zlatana Ibrahimovića. Ima tu eksplozivnu kombinaciju izuzetne tehnike i fizičke moći. Sergej dominira. I ne vidim njegove slabosti.  Kad ima loptu u nogama može sa njom da radi šta poželi. U vazduhu izvlači najviše od svojih 191 centimetara. Iznad svega, misli dva puta brže od ostalih igrača. Već kad primi loptu ima dve ili tri opcije u glavi, a u deliću sekunde odluči koja je najbolja”.

Za kraj, mnogo se polemisalo i oko idealne pozicije za Sergeja?

“On je desetka i po meni bi trebalo da igra iza napadača. On je prototip modernog veziste”, zaključuje Nikola Milinković.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar