Ко је бољи? Роналдо – Меси 1:0!

Главно питање савременог фудбала је ко је најбољи играч света – Кристијано Роналдо или Лионел Меси. Ово Светско првенство требало би да стави тачку на ту расправу.

Фудбал 17.06.2018 | 21:45
Ко је бољи? Роналдо – Меси 1:0!
У последњих десетак година све се у фудбалској игри врти око ова два имена, попут својевремено Пелеа и Марадоне.

Роналдо и Меси су неприкосновени суверени фудбалске игре, доминирају на индивидуалном и клупском плану више од деценије, обојица су по пет пута освајали "Златну лопту", па су мишљења подељена.

Португалац је освојио 28 клупских трофеја, пет пута тријумфовао у Лиги шампиона, док Меси има 32 трофеја са клубом, од чега су четири Лиге шампиона.

Међутим, учинак у репрезентацији је тај који би требало да пресуди у овом "спору", а кључни фактор је наравно Мундијал. Роналдо има титулу првака Европе са Португалом, док је Меси два пута губио финале Копа Америка са Аргентином.

Ипак, Светско првенство је свети грал фудбалске игре и вероватно једини прави арбитар. А ту, тренутно, Роналдо има предност.

С обзиром да су обојица зашли у четврту деценију живота, размуно је претпоставити да им је ово последњи велики турнир са репрезентацијом.

А прво коло најавило је занимљив расплет. Док је Роналдо заблистао у дербију против Шпаније и са хет-триком спречио пораз Португала, Лионел Меси је био трагичар Аргентине у ремију са Исландом.

Португалац је практично сам разбијао Шпанце, а колико је моћан показују ситуације код првог и трећег гола.

Прво Роналда није ни најмање омео покушај Давида де Хее да га деконцентрише стајањем испред лопте, а потом се није пореметио ни када је на њега налетео судија, док се спремао за слободан урадац на 2:3у 85. минуту.

С друге стране, Меси је по ко зна који пут био далеко од играча који доминира у дресу Барселоне, није успевао да "промеша" одбрану Исланда, да покрене своје саиграча, а тачку на наставак трагедије у дресу "Гаучоса" ставио је ужасно изведеним пеналом на 1:1.

Тако, после првог кола Светског првенства, резултат је: Роналдо – Меси 1:0.

Португал у другом колу СП игра против Марока 20. јуна, док Аргентину очекује дерби са Хрватском дан касније.

Роналдо је закључно са СП 2018. био стрелац на последњих осам великих такмичања, серију је почео на ЕУРО 2004, а редом је погађао потом на СП 2006, ЕУРО 2008, СП 2010, ЕУРО 2012, СП 2014. и ЕУРО 2016.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар