Ko je bolji? Ronaldo – Mesi 1:0!

Glavno pitanje savremenog fudbala je ko je najbolji igrač sveta – Kristijano Ronaldo ili Lionel Mesi. Ovo Svetsko prvenstvo trebalo bi da stavi tačku na tu raspravu.

Fudbal 17.06.2018 | 21:45
Ko je bolji? Ronaldo – Mesi 1:0!
U poslednjih desetak godina sve se u fudbalskoj igri vrti oko ova dva imena, poput svojevremeno Pelea i Maradone.

Ronaldo i Mesi su neprikosnoveni suvereni fudbalske igre, dominiraju na individualnom i klupskom planu više od decenije, obojica su po pet puta osvajali "Zlatnu loptu", pa su mišljenja podeljena.

Portugalac je osvojio 28 klupskih trofeja, pet puta trijumfovao u Ligi šampiona, dok Mesi ima 32 trofeja sa klubom, od čega su četiri Lige šampiona.

Međutim, učinak u reprezentaciji je taj koji bi trebalo da presudi u ovom "sporu", a ključni faktor je naravno Mundijal. Ronaldo ima titulu prvaka Evrope sa Portugalom, dok je Mesi dva puta gubio finale Kopa Amerika sa Argentinom.

Ipak, Svetsko prvenstvo je sveti gral fudbalske igre i verovatno jedini pravi arbitar. A tu, trenutno, Ronaldo ima prednost.

S obzirom da su obojica zašli u četvrtu deceniju života, razmuno je pretpostaviti da im je ovo poslednji veliki turnir sa reprezentacijom.

A prvo kolo najavilo je zanimljiv rasplet. Dok je Ronaldo zablistao u derbiju protiv Španije i sa het-trikom sprečio poraz Portugala, Lionel Mesi je bio tragičar Argentine u remiju sa Islandom.

Portugalac je praktično sam razbijao Špance, a koliko je moćan pokazuju situacije kod prvog i trećeg gola.

Prvo Ronalda nije ni najmanje omeo pokušaj Davida de Hee da ga dekoncentriše stajanjem ispred lopte, a potom se nije poremetio ni kada je na njega naleteo sudija, dok se spremao za slobodan uradac na 2:3u 85. minutu.

S druge strane, Mesi je po ko zna koji put bio daleko od igrača koji dominira u dresu Barselone, nije uspevao da "promeša" odbranu Islanda, da pokrene svoje saigrača, a tačku na nastavak tragedije u dresu "Gaučosa" stavio je užasno izvedenim penalom na 1:1.

Tako, posle prvog kola Svetskog prvenstva, rezultat je: Ronaldo – Mesi 1:0.

Portugal u drugom kolu SP igra protiv Maroka 20. juna, dok Argentinu očekuje derbi sa Hrvatskom dan kasnije.

Ronaldo je zaključno sa SP 2018. bio strelac na poslednjih osam velikih takmičanja, seriju je počeo na EURO 2004, a redom je pogađao potom na SP 2006, EURO 2008, SP 2010, EURO 2012, SP 2014. i EURO 2016.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar