Ко воли Русе осим Срба? Нико! Ко воли Србе осим Руса? Нико!

Како се Срби проводе у Самари. . . ?

Фудбал 17.06.2018 | 13:15
Ко воли Русе осим Срба? Нико! Ко воли Србе осим Руса? Нико!
Нема нас много, али нас и Руса – 300 милиона! Па тако и по улицама Самаре на сваком кораку призори Срба и Руса како се заједно загревају за утакмицу са Костариком на мундијалској премијери Орлова. Није шала, уверили смо се и сами, а можете и ви на прилозима које је у сарадњи са МОЗЗАРТ Спортом урадила редакција агенције Спорт Нетwорк.

Јер како нам је то рекао Стефан Клокан, у Самари чувени кувар који за данас припрема и пљескавицу од 50 килограма...

“Овде постоји изрека. Ко воли Русе осим Срба? Нико! Ко воли Србију осим Руса? Нико! И стварно нас воле. Баш пре неки дан, враћамо се из дискотеке око седам ујутру, заустави нас полиција, тражи документа, чује језик и одмах: А, ви сте Срби? Ништа онда, само немојте да правите проблеме“, каже нам Клокан.

У његовој кафани – добро, није баш његова, али српска се јела једу – највећа концетрација Срба. И са њима њихових руских пријатеља. Очекују много од Александра Митровића, Сергеја Милинковић Савића, Бранислава Ивановића... Сам Клокан има другог фаворита.

“Мени је сада тешко, јер знам да је овде, а не могу да га загрлим. Милан Родић! Да се не скидам сад, има његову тетоважу, његов број на нози. Он је играо овде у Самари. Он је мој друг, он је мој брат. Добар играч, а људина. Самара воли Родића и увек ће га волети“



А шта раде Руси? Исто што и Срби. Певају, пију, проводе се. И поручују...

“Наша жеља је била да подржимо наше пријатеље из Србије. Ја сам из Москве, али није било сумње да морам сада да будем овде. Имам много пријатеља у Србији, поздрав мом великом пријатељу Марку из Београда. Врло сте фин народ. И желим да будем пријатељ Србима. Пријатељ Црвене звезде. Треба да знате да су Русија и Руси увек уз вас. Озбиљно је сада“, каже нам један од њих, иначе навијач московског Спартака што сте и могли да претпоставите чим је поменуо Звезду.



Није наравно “Балкан грил“ једино место где се могу видети Срби. Неки су били на крстарењу волгом, други на журци на броду “Достојевски“ где су их дочекале и голишаве хостесе, па је један од навијача у српском дресу одушевљено рекао: “Рај, брате, рај!“.



Још само да победимо те Костариканце. Па да крене журка. Трајаће три дана. Барем.







Извор: моззартспорт

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Милан

17.06.2018 11:38

Ја вала немам везе са Русима ,Срби воле Русе а раде у Бецу Минхену Луцерну ,јер код Руса се слабо зарадјује :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богољуб

17.06.2018 15:02

Благо теби Милане у твоме мраку.

ОДГОВОРИТЕ