Ko voli Ruse osim Srba? Niko! Ko voli Srbe osim Rusa? Niko!

Kako se Srbi provode u Samari. . . ?

Fudbal 17.06.2018 | 13:15
Ko voli Ruse osim Srba? Niko! Ko voli Srbe osim Rusa? Niko!
Nema nas mnogo, ali nas i Rusa – 300 miliona! Pa tako i po ulicama Samare na svakom koraku prizori Srba i Rusa kako se zajedno zagrevaju za utakmicu sa Kostarikom na mundijalskoj premijeri Orlova. Nije šala, uverili smo se i sami, a možete i vi na prilozima koje je u saradnji sa MOZZART Sportom uradila redakcija agencije Sport Network.

Jer kako nam je to rekao Stefan Klokan, u Samari čuveni kuvar koji za danas priprema i pljeskavicu od 50 kilograma...

“Ovde postoji izreka. Ko voli Ruse osim Srba? Niko! Ko voli Srbiju osim Rusa? Niko! I stvarno nas vole. Baš pre neki dan, vraćamo se iz diskoteke oko sedam ujutru, zaustavi nas policija, traži dokumenta, čuje jezik i odmah: A, vi ste Srbi? Ništa onda, samo nemojte da pravite probleme“, kaže nam Klokan.

U njegovoj kafani – dobro, nije baš njegova, ali srpska se jela jedu – najveća koncetracija Srba. I sa njima njihovih ruskih prijatelja. Očekuju mnogo od Aleksandra Mitrovića, Sergeja Milinković Savića, Branislava Ivanovića... Sam Klokan ima drugog favorita.

“Meni je sada teško, jer znam da je ovde, a ne mogu da ga zagrlim. Milan Rodić! Da se ne skidam sad, ima njegovu tetovažu, njegov broj na nozi. On je igrao ovde u Samari. On je moj drug, on je moj brat. Dobar igrač, a ljudina. Samara voli Rodića i uvek će ga voleti“



A šta rade Rusi? Isto što i Srbi. Pevaju, piju, provode se. I poručuju...

“Naša želja je bila da podržimo naše prijatelje iz Srbije. Ja sam iz Moskve, ali nije bilo sumnje da moram sada da budem ovde. Imam mnogo prijatelja u Srbiji, pozdrav mom velikom prijatelju Marku iz Beograda. Vrlo ste fin narod. I želim da budem prijatelj Srbima. Prijatelj Crvene zvezde. Treba da znate da su Rusija i Rusi uvek uz vas. Ozbiljno je sada“, kaže nam jedan od njih, inače navijač moskovskog Spartaka što ste i mogli da pretpostavite čim je pomenuo Zvezdu.



Nije naravno “Balkan gril“ jedino mesto gde se mogu videti Srbi. Neki su bili na krstarenju volgom, drugi na žurci na brodu “Dostojevski“ gde su ih dočekale i golišave hostese, pa je jedan od navijača u srpskom dresu oduševljeno rekao: “Raj, brate, raj!“.



Još samo da pobedimo te Kostarikance. Pa da krene žurka. Trajaće tri dana. Barem.







Izvor: mozzartsport

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Milan

17.06.2018 11:38

Ja vala nemam veze sa Rusima ,Srbi vole Ruse a rade u Becu Minhenu Lucernu ,jer kod Rusa se slabo zaradjuje :)

ODGOVORITE
Name

Bogoljub

17.06.2018 15:02

Blago tebi Milane u tvome mraku.

ODGOVORITE