ШПА: Ваљадолид се вратио у Ла Лигу!

Зориља слави, Ваљадолид печатирао повратак у Примеру! У реваншу финала шпанског плеј-офа Нумансија се часно опростила од шансе да поново заигра у елити. . .

Фудбал 17.06.2018 | 07:00
ШПА: Ваљадолид се вратио у Ла Лигу!
Рајо Ваљекано и Уеска кроз лигашки део такмичења - Ваљадолид кроз бараж! Комплетирана је и шпанска Примера за наредну сезону. Додуше, било је само питање колики ће бити укупан резултат у финалу плеј-офа, пошто су момци из Кастиље први меч против Нумансије добили са ненадокнадивих 3:0. Вечерас у Ваљадолиду гости су водили, на крају мирољубивих 1:1. Питање укупног победника, односно новог члана шпанске елите, није се постављало ниједног момента. 

Утешни гол Нумансији у овом финалу обезбедио је Ману дел Морал у 87. минуту меча, када се на крцатом стадиону Зориља већ увелико припремало славље. Тек толико да се не слави пораз, побринуо се Хаиме Матаизједначивши у судијској надокнади.

Екипа коју је последњи пут у Примеру увео актуелни тренер Партизана Мирослав Ђукић, тако се после четири године у Сегунди враћа у друштво најбољих.  

Ваљадолид никада није успео да се окити титулом шампиона, али и те како има чиме да се поноси. Бело-љубичасти су више од 40 сезона играли у елити и на вечној табели Примере заузимају 13. место по броју освојених бодова. У неколико наврата излазили су Европу и познати су по врућем домаћем терену који је један од ретких у Шпанији на ком се у току сезоне може видети и снег.  

Довољно да им пожелимо повратак у друштво коме припадају. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар