ŠPA: Valjadolid se vratio u La Ligu!

Zorilja slavi, Valjadolid pečatirao povratak u Primeru! U revanšu finala španskog plej-ofa Numansija se časno oprostila od šanse da ponovo zaigra u eliti. . .

Fudbal 17.06.2018 | 07:00
ŠPA: Valjadolid se vratio u La Ligu!
Rajo Valjekano i Ueska kroz ligaški deo takmičenja - Valjadolid kroz baraž! Kompletirana je i španska Primera za narednu sezonu. Doduše, bilo je samo pitanje koliki će biti ukupan rezultat u finalu plej-ofa, pošto su momci iz Kastilje prvi meč protiv Numansije dobili sa nenadoknadivih 3:0. Večeras u Valjadolidu gosti su vodili, na kraju miroljubivih 1:1. Pitanje ukupnog pobednika, odnosno novog člana španske elite, nije se postavljalo nijednog momenta. 

Utešni gol Numansiji u ovom finalu obezbedio je Manu del Moral u 87. minutu meča, kada se na krcatom stadionu Zorilja već uveliko pripremalo slavlje. Tek toliko da se ne slavi poraz, pobrinuo se Haime Mataizjednačivši u sudijskoj nadoknadi.

Ekipa koju je poslednji put u Primeru uveo aktuelni trener Partizana Miroslav Đukić, tako se posle četiri godine u Segundi vraća u društvo najboljih.  

Valjadolid nikada nije uspeo da se okiti titulom šampiona, ali i te kako ima čime da se ponosi. Belo-ljubičasti su više od 40 sezona igrali u eliti i na večnoj tabeli Primere zauzimaju 13. mesto po broju osvojenih bodova. U nekoliko navrata izlazili su Evropu i poznati su po vrućem domaćem terenu koji je jedan od retkih u Španiji na kom se u toku sezone može videti i sneg.  

Dovoljno da im poželimo povratak u društvo kome pripadaju. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar