Какав отац - син још бољи!

Каспер Шмајхел надмашио славног оца.  Крв није вода! Каспере, тата је поносан! Шмајхел млађи демонстрирао голманску класу.  Важно је звати се Шмајхел - ни 17 удараца није било довољно Перуанцима! Данска има суперхероја.

Фудбал 17.06.2018 | 17:45
Какав отац - син још бољи!
Пробали су Перуанци све данас, али не вреди. Зид који је пред мрежом Данске поставио Каспер Шмајхел за сада делује непробојно.

Неколико сјајних интервенција забележио је чувар мреже Лестера, као мачка је зауставио ударце нападача из Јужне Америке и поново показао како је прави наследник легендарног оца Петера.

Нема шта, тата је сигурно поносан...

Успешно је Данска почела учешће на Светском првенству у Русији, победом над Перуом 1:0.

Велике заслуге за то има голман Каспер Шмајхел, син чувеног Петера, некадашњег чувара мреже Манчестер јунајтеда. Чак шест одбрана имао је током меча, током којег је и успео да надмаши рекорд свог оца!

Већ у првом полувремену, Шмајхел млађи - који брани за Лестер - постао је голман са најдужим низом минута без примљеног гола у историји данске репрезентације.

Петер је успео да остане несавладан 470 минута 1995. године, а Каспер је тренутно на 534 минута (не рачунајући надокнаде утакмица) без примљеног гола! Последњи пут у дресу Данске савладан је 14. новембра 2017, против Републике Ирске у квалификацијама за овогодишњи Мундијал. Било је то у 6. минуту утакмице, када је погодио Шејн Дафи, али је Данска славила 5:1.

У међувремену, мрежу је сачувао против Панаме, Чилеа, Шведске, Мексика и сада Перуа.

Данци у наредном колу, 21. јуна, играју против Аустралије, а потом против Француске, пет дана касније. Видећемо колико ће овај сјајан низ трајати.

За сваког родитеља нема ничег лепшег него када дете настави његовим стопама, а после и надмаши. А на добром путу да се то уради је Каспер Шмајхел. Он је на утакмици са Перуом у првом колу Мундијала имао чак шест одбрана и био, уз стрелца Јусуфа Поулсена, најзаслужнији што је Данска славила са 1:0.

Пре њега, више одбрана на голу Данске на Мундијалу имао је, погодите, ко? Па, Касперов отац Петер Шмајхел. Он је 1998. године на утакмици са Француском сакупио девет одбрана. Ипак, за разлику од сина, Петер на поменутом мечу није успео да спречи пораз данске селекције. Галски петлови тријумфовали су са 2:1.

Али, не само то. Током првог полувремена члан енглеског Лестера постао је голман са најдужим низом минута без примљеног гола у историји данске репрезентације.

Његов отац Петер је 1995. године успео да остане несавладан на четири меча заредом, а Каспер је у 2018, рачунајући и данашњи дуел, пет утакмица узастопце сачувао мрежу.

Последњи пут у дресу Данске савладан је 14. новембра 2017, против Републике Ирске у квалификацијама за овогодишњи Мундијал. После тога остао је несавладан против Панаме, Чилеа, Шведске, Мексика и сада Перуа.

А када смо већ код утакмице, није да Перуанци нису претили и били опасни. Имали су чак 17 удараца ка голу противника, па и пенал. Међутим, Кристијан Куева, несуђено појачање Црвене звезде, послао је лопту високо изнад пречке.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар