Kakav otac - sin još bolji!

Kasper Šmajhel nadmašio slavnog oca.  Krv nije voda! Kaspere, tata je ponosan! Šmajhel mlađi demonstrirao golmansku klasu.  Važno je zvati se Šmajhel - ni 17 udaraca nije bilo dovoljno Peruancima! Danska ima superheroja.

Fudbal 17.06.2018 | 17:45
Kakav otac - sin još bolji!
Probali su Peruanci sve danas, ali ne vredi. Zid koji je pred mrežom Danske postavio Kasper Šmajhel za sada deluje neprobojno.

Nekoliko sjajnih intervencija zabeležio je čuvar mreže Lestera, kao mačka je zaustavio udarce napadača iz Južne Amerike i ponovo pokazao kako je pravi naslednik legendarnog oca Petera.

Nema šta, tata je sigurno ponosan...

Uspešno je Danska počela učešće na Svetskom prvenstvu u Rusiji, pobedom nad Peruom 1:0.

Velike zasluge za to ima golman Kasper Šmajhel, sin čuvenog Petera, nekadašnjeg čuvara mreže Mančester junajteda. Čak šest odbrana imao je tokom meča, tokom kojeg je i uspeo da nadmaši rekord svog oca!

Već u prvom poluvremenu, Šmajhel mlađi - koji brani za Lester - postao je golman sa najdužim nizom minuta bez primljenog gola u istoriji danske reprezentacije.

Peter je uspeo da ostane nesavladan 470 minuta 1995. godine, a Kasper je trenutno na 534 minuta (ne računajući nadoknade utakmica) bez primljenog gola! Poslednji put u dresu Danske savladan je 14. novembra 2017, protiv Republike Irske u kvalifikacijama za ovogodišnji Mundijal. Bilo je to u 6. minutu utakmice, kada je pogodio Šejn Dafi, ali je Danska slavila 5:1.

U međuvremenu, mrežu je sačuvao protiv Paname, Čilea, Švedske, Meksika i sada Perua.

Danci u narednom kolu, 21. juna, igraju protiv Australije, a potom protiv Francuske, pet dana kasnije. Videćemo koliko će ovaj sjajan niz trajati.

Za svakog roditelja nema ničeg lepšeg nego kada dete nastavi njegovim stopama, a posle i nadmaši. A na dobrom putu da se to uradi je Kasper Šmajhel. On je na utakmici sa Peruom u prvom kolu Mundijala imao čak šest odbrana i bio, uz strelca Jusufa Poulsena, najzaslužniji što je Danska slavila sa 1:0.

Pre njega, više odbrana na golu Danske na Mundijalu imao je, pogodite, ko? Pa, Kasperov otac Peter Šmajhel. On je 1998. godine na utakmici sa Francuskom sakupio devet odbrana. Ipak, za razliku od sina, Peter na pomenutom meču nije uspeo da spreči poraz danske selekcije. Galski petlovi trijumfovali su sa 2:1.

Ali, ne samo to. Tokom prvog poluvremena član engleskog Lestera postao je golman sa najdužim nizom minuta bez primljenog gola u istoriji danske reprezentacije.

Njegov otac Peter je 1995. godine uspeo da ostane nesavladan na četiri meča zaredom, a Kasper je u 2018, računajući i današnji duel, pet utakmica uzastopce sačuvao mrežu.

Poslednji put u dresu Danske savladan je 14. novembra 2017, protiv Republike Irske u kvalifikacijama za ovogodišnji Mundijal. Posle toga ostao je nesavladan protiv Paname, Čilea, Švedske, Meksika i sada Perua.

A kada smo već kod utakmice, nije da Peruanci nisu pretili i bili opasni. Imali su čak 17 udaraca ka golu protivnika, pa i penal. Međutim, Kristijan Kueva, nesuđeno pojačanje Crvene zvezde, poslao je loptu visoko iznad prečke.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar